Marmorkake/Tigerkake

Jeg elsker å bake formkaker, og både min mamma og bestemor bakte masse av denne kaken – og jeg vil gjerne fortsette.

Tigerkake med logo

Den er saftig og kjempegod, med en lys deig og en mørk deig med kakao – blandet sammen til et stilig tiger mønster som en av mine lesere kalte den – Tiger kake. Og så glaserer jeg den med en nydelig sjokoladeglasur.

Dette er yummi! Denne er veldig lett å lage – steikes i brødformer eller rund form.

Du trenger:
150 gram sukker
150 gram smør
3 egg
150 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Rør sukker og smør hvitt – la dette gå i ca 10 minutter til en fluffy og flott masse. Bruk tempererte egg, vei opp hvetemel, bakepulver og vaniljesukker – og sikt dette. Jeg pleier å sikte rett på et bakepapir, da er det bare å løfte papiret med begge hender og heller rett i bollen – enkelt.

Nå er det masse luft i massen og den vil vi beholde. Ned med hastigheten på eltemaskinen og rør inn vekselvis egg og melblandingen – dette tar max 2 minutter. Da er massen ferdig. Del den i 2 boller og ha litt kakao i den ene – ca 3 ss kakao, smak deg til.

Jeg synes denne er best å steike i en brødform – smør den godt, gjerne bakepapir i bunnen og ha i den lyse deigen. Så har du den mørke deigen over og blander den lys og mørke med en gaffel. Da får du et flott mønster – tigermønsteret.

Steikes ved 175 grader i ca 30 minutter – sjekk gjerne med en trepinne om det ikke er noe deig på er den ferdig – la den avkjøles litt før du heller over glasuren.

 Nå skal vi lage en fantastisk sjokoladesaus – hjemmelaget sjokoladeglasur med ekte belgisk sjokolade.

Den finner du her: http://www.cacas.no/Produkt/100018 dette er callebaut sin nydelige sjokolade. Flere spør meg om man kan bruke vanlig sjokolade/kokesjokolade – det blir ikke det samme. Jeg vil gjerne at dere skal få det beste resultatet og det får dere ved å kjøpe denne sjokoladen via Cacas. Har dere Pals der dere bor, kan dere kjøpe der også – noe større forpakninger.

Tiger kake 1

Du trenger:
200 gram callebaut sjokolade
150 gram fløte
50 gram sukker

Varm opp fløten og sukkeret, hell det over sjokoladen og rør – til nydelig glasur. Nå er den litt flytende så vent ca 30 minutter før du heller den over kaken. Et lite konditortips er å piske den opp – med noen dråper kald fløte. Da blir den enda blankere og holder seg slik. Bare prøv så skal dere få se.

Tigerkake 2

Denne kaken sammen med glasuren er bare så yummi. En av mine favorittkaker. Håper dere liker

 




Bentes grovbrød med sirup

Hei mine skjønne lesere og takk for at dere kommer med så mange innspill på hva jeg skal bake. Min venn Bente og mange av dere har spurt etter et skikkelig deilig grovbrød, som er sunt og som holder seg lenge. Brødet ble til da vi blandet to typer rug og tilsatte sirup. Mørk eller lys sirup eller honning, that up to you babe.

Bentes grovbrød med sirup

Alle mine oppskrifter er det jeg kaller lykkebakst – alle får de til, og de skal gjøre deg glade og få lyst til å bake mer

Jeg baker med kjærlighet, lang hevetid og fersk gjær – thats it. Bare elsker fersk gjær jeg

Bentes  grovbrød med sirup (3 brød a 750 gram)

  • 700 gram rugmel grovt
  • 900 gram hvetemel
  • 150 gram finsiktet rugmel
  • 100 gram gjær
  • 100 gram margarin
  • 50 gram sirup
  • 25 gram salt
  • 1000 gram vann (1 liter)

Anbefaler alle og kjøpe seg en vekt, gjerne en digital vekt. Så genialt å ha. Jeg har alle mine oppskrifter i gram – mye enklere å veie opp da synes jeg. Denne vekten er helt super, også med mål for væsken og i rosa hos Cacas butikken

Da er vi klare for å bake disse deilige brødene, jeg vet du vil elske dem.

Jeg er så heldig å ha den nye Kenwood master cooking chef – det er den ultimate maskinene i mine øyne. Min vakre mamma bakte i denne maskinen og hun har lært meg så mye. Den har digitalt display. Har du ikke maskin, kan du utmerket elte uten. Da knar du også varme inn i deigen. Dette er ivertfall maskinen jeg nå elter alle deigene mine i. 6 minutter på langsom og 6 minutter på litt høyere hastighet. En smidig og deilig deig.

Kenwood blogg

Vei alle råvarene opp i en bolle, vannet skal være minst 37 grader varmt. Jeg bruker fersk gjær – jeg er vant til dette fra bakeriene jeg jobbet i. Denne gjæren er levende og er så god i bruk.

Grov brød blogg 1

Se den solide eltekroken som følger med den nye Kenwood maskinen. Bare så solid og god. Ikke rart mamma sin maskin er snart 30 år og elter ennå. Bare elsker denne maskinen jeg.

Bentes grovbbrød med logo gjær

Når deigen er ferdig hevet bør den ligge i minst 30 minutter, da får den utvikle seg. den gode smaken kommer, holdbarheten øker, du får finere porer i brødet og det blir bedre å skjære. I dag formet deigen som et hjerte, ble det fint?

Bak med kjærlighet

Av denne deigen får du 3 brød av ca 750 gram deigemne. Jeg veier alltid brødene da får jeg like og de blir jevnt steikt. Men du kan også lage de mindre, og bruke disse flotte papir formene fra Cacas butikken  jeg elsker å bake i disse formene. Før du ruller brødene knar du runde kuler. På fagspråket heter dette å rundvirke.

Til deig fra meg

Som dere ser baker jeg i en hybelkomfyr (se den lille platen) og den har verken vifte eller noe annet fancy. For du trenger bare skikkelig varme. Jeg kunne jo kjøpt meg en større ovn, men jeg liker denne så godt. Jeg steiker alt jeg baker med over og under varme. Funker som bare det. Rull brødene stamt sammen. Som før, kna dem runde, press flate og rull stram sammen. Da får du høye og flotte brød.

Bentes grovbrød med rundvirking

Min bakeplate passer perfekt til 3 store grovbrød og så laget jeg et ekstra i denne flotte papirformen fra Cacas butikken, perfekt å gi som gave til noen du er glad i. Brødene løsner så fint fra disse formene, dere må bare prøve de.

Bentes grovbrød med sirup form

Se så fint det ble i papirformen. Jeg satt den inn i glovarm ovn på 250 grader og skrudde den til 220 grader. Steikte den i 25 minutter, sprø og fin utenpå med en deilig myk og fin krumme (innmaten)

Bentes grovbrød med sirup homemade

Til deig fra meg

Cacas fresh baked

Jeg setter alltid brød inn på høy temperatur, ca 250 grader og så setter jeg ned til 220 grader. Da får de så fin oppgang i ovnen, og blir så sprø og fine. Jeg elsker litt farge på brødene mine. Disse grovbrødene steiker jeg i ca 40 minutter. Riv dem fra hverandre mens de er varme, da blir de finest og sett dem på rist. Det er mye fuktighet i disse. Se de deilige brødene

Bentes grovbrød med sirup  grovb

Er det rart jeg kaller det for lykke bakst? håper du og blir glad av å bake disse brødene

Lykkebakst

Hører gjerne fra deg. Du treffer meg her på bloggen, på instagram eller facebook. Bare søk etter Nettbakeren. Eller i vakre Bergen min by, ikke en dag uten en tur på fløyen. Jeg elsker min by




Pavlova

Jeg har mange favoritt kaker og dette er så absolutt en av dem – en deilig Pavlova, seig og sprø, fylt med konditorkrem og pyntet til fest med deilige bær

Pavlova blogg

Pavlova kake er så lekker å ta med til noen man vil friste – denne liker alle 🙂

Du trenger:
1 ts eddik (brukes til å tørke over bakebollen så alle fettstoffer forsvinner)
8 stk eggehviter (jeg bruker alltid tempererte egg – da pisker marengsen seg best opp)
Pisk eggehvitene på høy hastighet

500 gram sukker
2 ts bakepulver
Bland sukker og bakepulver og ha litt av litt i eggehvitemassen – fortsett å piske stiv.
Den skal bli seig og fin – men pass så du ikke pisker den for lenge (da blir den for luftig og nesten kornete)

Ha i 2 stk 20 cm – 24 cm runde former, husk bakepapir og smør kantene på formen

Smør massen utover formen og lag gjerne noen rosetter rund kanten – kjempefint (da legger du kun fyll i midten på denne)

Disse skal settes inn på 225 grader – sett så ned temperaturen til 100 grader og la de stå ca 1,5 timer. De skal være litt seige inni.

Kjenn på toppen, kjennes de tørre og fine er de ferdige – la de avkjøle seg

Jeg fyller disse deilige bunnene med konditorkrem – som er nylaget vaniljekrem (du finner oppskrift her på bloggen) blandet sammen med ny pisket kremfløte. Pisk kremfløten litt soft og fluffy og så blander du dette 50/50

Pynt med bær og gjerne litt smeltet sjokolade.

Ser det godt ut?

Pavlova 3

 Og så med en liten signatur i sjokolade – super deilig 🙂

Pavlova 4

Bunnen kan gjerne lages opp noen dager før den skal serveres – så er det bare pynte og servere 🙂

Alltid bak med glede – gleder meg til å se når dere baker denne deilige kaken – del gjerne bildet på Instagram og #nettbakeren 🙂




Kakebunn

Dette er min beste oppskrift på kakebunn – den blir bare så saftig, høy og alltid perfekt. Bare følg oppskriften og fremgangsmåten og du vil komme til å elske denne oppskriften. Dette er samme som vi brukte på bakeskolen

Kakebunn blogg

 

10 stk egg (de skal være tempererte – ikke rett fra kjøleskapet)
400 gram sukker
2 ss vann (temperert)
300 gram hvetemel
100 gram potetemel 

Om du ønsker kan du smake den til med revet sitronskall eller noen dråper sitron

Det skal ikke være bakepulver i denne. Bruker du tempererte egg og pisker dem godt opp hever kakebunnen seg kjempeluftig.

Egg som er tempererte (legg dem i en skål med varmt vann i 10 minutter – til de er romtempererte), piskes opp med sukker i ca 10 minutter, til massen er luftig og fin. Sett så hastigheten ned på maskinen, tilsett vann(temperert) og la den gå i 5 minutter. Da blir massen seig. Sikt det tørre. Jeg pleier å sikte på et bakepapir – og ha dette oppi massen, litt og litt, og løft det forsiktig inn med en slikkepotte.

Dette må gjøres veldig forsiktig, ikke rør – løft. Sett bakebollen litt på skå. Da beholder du luften i massen.

Hell så massen i former, jeg liker å bruke bakepapir i bunnen og så Pals formfett, eller smør med margarin etc.

Jeg vet dere kakedamer og menn elsker høye kakebunner…det gjør jeg også. Denne holder til 2 stk bunner a 24 cm, eller til flere kapsler, hvor du stryker massen ut på bakeplate.

Kakebunner steiker jeg på 170 grader midt i ovnen i ca 30 – 35 minutter. Dette kommer litt ann på ovnen din også.

Men ikke åpne døren under steikingen – jeg anbefaler at du skrur ned temperaturen dersom den blir mørk oppå, fremfor å åpne for å ligge et bakepapir over. Men dette må du nesten prøve deg litt fram på. Alle ovner er ulike. Og ikke varmluft. Jeg anbefaler vanlig over og undervarme. Lær din ovn å kjenne.

Kakebunn blogg 1

Håper dere prøver denne oppskriften – den er den beste jeg har prøvd




Vaniljekrem

Ingenting er så godt som nylaget, vaniljekrem – jeg bare elsker det. Og det er lekende lett, og du kan lage opp en god porsjon og ha klar i kjølen.

Vaniljekrem blogg

Nettlingen (konditorlærlingen) har nettop kokt enda mere hjemmelaget vaniljekrem, kom å bli med å bake med oss:)

– just like a bakery:)

Hjemmelaget vaniljekrem:
1 vaniljestang
2 dl + 1/2 dl H-melk
1 dl kremfløte
60 gram sukker
2 eggeplommer
2 ss maisenna

Slik koker du:

Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha 2 dl melk, vaniljestang/frø, kremfløte og sukker i en kjele, rør godt mens du varmer dette til kokepunktet. Ha  resten av melken og maisennaen i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk og maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i noen minutter mens du rører hele tiden – pass veldig godt på så det ikke brenner seg fast.

Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle. Avkjøl kremen, men husk å pakke den med plast – og slik lager du verdens beste hjemmelaget vaniljekrem.

Vaniljekrem blogg 2

Dette er nam nam:)




Timianbrød

Disse ligner litt på de deilige focacia brødene – men nå har jeg laget de uten oliven og heller med mengder av rosepepper, fetaost, soltørkete tomater og mitt favoritt krydder timian

Timianbrød 1

1000 gram vann (dette må være fingervarmt)
80 gram gjær
20 gram salt
60 gram margarin
1900 gram hvetemel

Jeg bruker alltid fersk gjær. Jeg har alltid brukt det, du finner den i kjøledisken på matbutikken. Om du ønsker å bruke olje, eller smør kan du dette – men margarin har en fantastisk bakeegenskap i brød.

Etter du har eltet deigen til en smidig og glatt deig – la den hvile på et lunt sted i min 30 minutter

Foccacia rød 1

Jeg veier disse på 120 gram – da blir de store og fine. Press ned fyllet og hev i 30 minutter. Jeg er så glad i soltørket tomat og krydderet timian og origano

Focacia med timian logo

Focacia med timian

Disse steiker du på 180 grader i 18 minutter til gyllen og fine

Focacia timian 12




Snickerskake/Ritzkake

I dag baker jeg snickerskake og du vil elske denne – den smaker bare så fantastisk og er skikkelig seig, med sprø topp og bløt sjokoladekrem – ren bakelykke.

Snickerskake blogg 1

Jeg anbefaler den belgiske sjokoladen Callebaut – den er bare helt nydelig i smak og den kan du kjøpe på www.cacas.no – du finner den her: http://www.cacas.no/Produkt/100018 – dette er min favoritt og min hemmelighet til nydelig sjokoladekrem.

Et lurt tips er å vaske bakebollen først med litt sitron/eddik for da fjerner du alle fettstoffer og får perfekt marrengs.

Du trenger:
12 stk eggehviter (bruk alltid tempererte egg)
500 gram sukker

Dette pisker du til tykk og seig marengs (sett først på høy hastighet – så til litt lavere)

2 pk ritzkjeks (knus disse først opp)
300  salte peanøtter (ta vare på 100 gram til dekor på kaken)
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
500 gram sukker

Dette løfter/vender du inn i marengsen og blander til alt er godt blandet. Ha i 3 runde 24 former (da blir de høye og flotte)

Steikes i ca 25 minutter på 180 grader – sjekk de etter 20 minutter, de skal være seige og litt våte inne – da blir de best

Det beste er å smøre sjokoladekremen/toppingen på kaken mens den enda er lunken – da smaker den aller best synes jeg.

Ritz kaken Nettbakeren 1

Du trenger ti sjokolade kremen/toppingen:
400 gram Callebaut sjokolade
250 gram smør
12 eggeplommer
250 gram melis

Smelt smøret og ha i sjokoladen – bland til helt smeltet.

Pisk eggedosis av eggeplommer og melis.

Bland alt sammen til en deilig seig sjokolade glasur og ha på kaken – strø på med resten av peanøttene og NYT.

Snickerskake blogg 3

Bake med glede og nyt dagen med denne yummi snickerskaken og del gjerne oppskriften. Klem Terje




Kokosboller

 

Jeg bare elsker disse kokosbollene – og de er så lette å bake. Kjempegøy for barna og de er så fluffy og gode

Kokusboller 23

Av denne oppskriften lagde jeg 20 boller og en rund kake – og jeg hadde både Ritz kjeks og Oreo kjeks som bunn – kjempeyummi

Du trenger:

9 eggehviter
700 gram sukker
8 stk gelatinplater
1 pose kokos
Ritzkjeks og Oreo kjeks

Overtrekk sjokolade/non-temp – jeg bruker den fra Pals/Cacas – du finner den her: http://www.cacas.no/Produkt/100014 – sjokoladen er lett å smelte, blir hard og blank – helt super å bruke til disse deilige kokosbollene

Kokusboller 2

Det første du gjør er å legge gelatinplatene i kaldt vann – slik at de blir helt myke.

Et lurt tips er å tørke bollen med noen dråper sitron først – da blir den helt ren og eggehvitene pisker seg bedre opp. Ha eggehvitene (tempererte) i en bakebolle og pisk dem på full hastighet

Kokusboller 3

Når jeg pisker eggehviter tar jeg alltid litt og litt sukker mens den pisker – da blir den så fluffy og deilig

kokusboller 4

Den skal bli stiv og tykk i konsistens – slik at du kan snu bollen uten at den beveger på seg – tilsett så kokos (nesten hele posen – resten skal vi ha til pynt)

Kokusboller 5

Gelatinen må nå smeltes i en panne – klem av vannen og smelt på komfyren – pass så den ikke brenner seg. Rør godt – den skal ikke koke – kun smeltes. Ha den i massen og rør godt – la den stå noen minutter mens du setter ut Ritz kjeks og Oreo kjeksene

Kokusboller 6

Jeg bruk en sprøytepose til å fordele massen på kjeksene – nå er den lett å sprøyte ut. Bruk en saks til å klippe toppen – veldig enkel måte for å få de runde og fine oppå

Kokusboller 7

Kokusboller 8

Jeg pleier å sette de 10 minutter i fryseren før jeg dypper dem i deilig sjokolade – så knuser jeg litt Ritz kjeks og har i en liten rund kakeform for jeg vil lage en kokoskake også…

Kokusboller 9

Ha i resten av kokosmassen og ha litt kokos oppå – ååå dette er yumm

Kokusboller 10

Smelte sjokoladen – i vannbad eller ved mikro – forsiktig og ikke få vann eller damp i. Og nå kan du dyppe deilighetene og sprinkle dem med kokos. Ser de gode ut?

Kokusboller 11

Kokusboller 12

Og om du skal bringe de videre og friste noen du er glad i – er en eggekartong en genial måte og frakte dem i – se her da…

Kokusboller 13

Sett gjerne den runde formen også noen minutter i fryseren – da er den så lett å få ut av – glaser den med sjokolade og server

Kokusboller 14

Kokosboller 15

Håper jeg kunne friste dere i dag med disse deilige kokosbollene – vil gjerne høre om du også baker disse. Ha en fantastisk flott bakedag. Varme klemmer fra Terje :)




Sjokoladepasta

I dag lager Nettlingen og Nettbakeren, sjokoladeroser….han har oppgave hver dag å lage “sweet on a pillow”, og han ville gjerne lage sjokoladepasta – why not…og vi satte igang.

Sjokoladepasta nytt

Men denne pastaen kan du lage roser, eller andre blomster og pynt – sjokoladeskilt.

Sjokoladepasta:

  • 500 gram sjokolade
  • 250 gram lys sirup

Smelt sjokoladen, gjerne i et vannbad – om du smelter i mikrobølgeovn så pass godt på så den ikke blir for varm. Nå kan du røre sirupen inni. Bland alt godt sammen, og pakk dette inn. Jeg bruker slik zip lås poser, synes de er geniale. Husk å presse ut all lufta for du lukker posen.

Denne bør nå ligge, gjerne til neste dag. Den kan bare ligge ute på bake benken.

Massen blir ganske hard, men om du deler den opp i mindre biter, og knar den sammen, så får du fort en smidig masse du kan jobbe og lage pynt med.

Et lte tips er også å kna inn litt marsipan – da ble den lettere å jobbe med. Men du klarer deg fint uten og:))

Lag og tryll figurer. Nettlingen laget roser…..og hadde hvit sjokolade over:))

Sjokoladepasta 3




Nettbakerens dekorloff

Denne oppskriften har jeg brukt nå siden jeg avsluttet bakeskolen, den er bare så god, og jeg vil gjerne dele denne med dere. Denne er veldig “back to basic” som betyr det er en oppskrift som alle får til, og den blir alltid like bra. Rykende ferske brød. Love it.

Dekorbrod

Kjempe deilig med valmuefrø eller dryss litt fin rug over.

Jeg har brukt en stensil på disse brødene. Det er bare helt GENIALT. Slike kan du kjøpe på hobbybutikken eller hos Cacas.

Bare klikk på linken så kommer du rett i deres flotte nettbutikk. Du kan også lage de enkelt selv, lag bokstaver eller det du ønsker.

Nettbakerens Loff deig:

  • 1000 gram vann (dette må være fingervarmt)
  • 80 gram gjær
  • 20 gram salt
  • 60 gram margarin
  • 1900 gram hvetemel

Jeg bruker alltid fersk gjær. Jeg har alltid brukt det, du finner den i kjøledisken på matbutikken. Om du ønsker å bruke olje, eller smør kan du dette, men margarin har en fantastisk bakeegenskap i brød.

Alle ingrediensene blandes sammen, enten du bruker maskin eller blander for hånd. Deigen skal eltes godt sammen slik at den blir skikkelig smidig og lett å jobbe med. Jeg pleier å la deigen hvile i 15 minutter, før jeg begynner å rulle den ut. Om du vil la den ligge lengre, kan du selvfølgelig det.

Husk å pakke den godt inn, slik at den ikke tørker. Jeg tar litt kling film over og setter den på et lunt sted.

Nå kan du rulle ut akkurat det du ønsker av brød, rundstykker eller baguetter. Etter du har rullet brød må de stå på et lunt sted, ha varmt vann i vasken og la de stå til heving over den. Får perfekt hevetemperatur og fuktighet. Men dekk de alltid til.

Denne deigen blir alltid bra, og den smaker bare så godt. Lag nysteike rundstykker og lag slike frokost brød. Jeg kommer til å vise mange ulike typer på bloggen etterhvert. Dette er en basic oppskrift som går til alt av loff. Du vil ELSKE den.

Dekorloff1

Steike temperatur kommer veldig an på din ovn, men brød på ca 180/200 grader i ca 30 minutter, og rundstykker på 220 grader i 15-18 minutter til gyllen, sprø og fine.

Kjempegøy om du tagger meg på instagram så jeg får se hva du baker med mine oppskrifter. #nettbakeren @nettbakeren

Jeg veier brød på 600 gram og baguetter på ca 350 gram. Rundstykker på ca 100 gram, da blir de skikkelig store og luftige.

Se de flotte brødene her da. Rett før steiking la jeg på stensilene, drysset med siktet rug eller siktet hvetemel, og så hvor lekkert.

Dekorbrod stor logo

Bare en så god oppskrift. Dette var en av de første oppskriftene jeg delte her på bloggen. Men oppskriften er min favoritt.

Du må bare bake og prøve. Del bloggen min og spre bakeglede.

The power of baking.

Kose dere masse med loffen. Noen ganger er det bare BEST med loff.

Klem fra Terje i vakre Bergen.