Marshmallowfondant

Dette er første gangen jeg lager marshmallows selv – fondant har jeg laget mange ganger, men nå lager jeg altså marshmallow.

Fondant 1

Dette var kjempelett og de ble knall gode. Perfekt for grilling, i varm sjokolade eller som jeg skal bruke dem her i fondant.

Først oppskriften på marshmallow:

 • 1 dl vann
 • 2 ss gelatinpulver
 • 4 dl sukker
 • 3 dl lys sirup
 • 5 ts vaniljesukker

Bland vann og gelatin, og kjør dette sammen med visp til det er oppløst. Kok de andre råvarene opp – og hel litt og litt over i bollen med gelatinblandingen, visp godt hele tiden. Bruk gjerne maskin. Dette skal bli skikkelig luftig og seigt. Så bare la den vispe.

Fondant 2

Nå er den ferdig – smak, kjempesøtt, seigt og godt. La den stivne – skal du bruke dem til grilling – eller i varm sjokolade, kan du helle massen i en firkantet form, for så å kjære opp i stykker seinere .Men det skal ikke jeg – for jeg skal lage fondant. Du kan også farge den med pastafarger. De beste fargene finner du hos http://www.sotesaker.no/index.php?main_page=index&cPath=9_3

Neste dag bruker jeg denne videre og lager fondant, her kommer oppskriften:

 • 200 gram marsmallows
 • 2 ss vann
 • 2 ss Flott matfett
 • 300 gram melis

Ha vann og marshmallow i en bolle og sett i mikrobølgeovnen, til de smelter helt. Rør inn matfettet og så melis, litt etter litt. Og det var det – genialt enkelt og kjempegodt på kaker. Nettlingen laget konfirmasjonskaken sin med dette. Hva skal du bake av det?

Fondant 3

 

Perfekt til figurer, blomster eller til å trekke kaker med.

fondant 5
Sjokoladeroser

Har du laget sjokolade ganache før? Eller som det også heter sjokoladeglasur. Den er så lett å lage og smaker helt fantastisk. Når jeg baker med sjokolade bruker jeg Callebaut sjokolade. Den kan du kjøpe her  Cacas butikken virkelig å anbefale. Men det vil ta noen dager før du for denne sjokoladen så derfor viser jeg i dag at du også kan bake den med vanlig kokesjokolade 🙂 sjokoladerose 1

Jeg bruker denne tyllen når jeg lager disse rosene – den er genial og du finner den i denne pakken http://www.cacas.no/Produkt/2104-6667 du vil trenge alle disse tippene. Billigere å kjøpe en slik pakke også Denne deilige sjokolade ganache skal vi bruke til å sprøye ut, men den kan også helles over kaker og blir helt blank og fin. Men den må lages noen timer før den skal brukes da den er veldig flytende når den er varm. Du trenger:

 • 1,5 dl Tine kremfløte
 • 70 gram sukker
 • 250 gram sjokolade (her bruker jeg kokesjokolade)

sjokoladerose 2   Varm opp fløten sammen sukkeret, hakk sjokoladen i mindre biter (bruker du den jeg anbefaler Callebaut trenger du ikke dette da den kommer i pellets) og hell den varme fløten over sjokoladen og rør til en blank og glatt sjokoladesaus. Så lenge den er varm vil den være flytende, men så snart den blir avkjølt stivner den. Et lite tips er å lage denne dagen før, eller sett den noen timer i kjølen og den vil bli perfekt til å sprøyte ut. Jeg bruker slike engangs sprøyteposer, de er så geniale og bare til å klippe hull til tippen, du finner de her http://www.cacas.no/Produkt/1005 Når kremen er blitt akkurat passe, skal være så fast at du kan sprøye den ut uten at den flyter utover, er det bare å sette igang. Dette er lett og gøy. Lag flotte roser på et bakepapir og pynt med perler og gjerne glitter – så blir de skikkelig søte. Sjokoladerose 3

Dekk dem godt til med kling film og sett dem kjølig og du har de lekreste sjokoladerosene og de smaker bare himmelsk. Legg igjen en kommentar når du har prøvd.
Krydderbrød med havsalt

Disse er så deilige og det er bare fantasien som setter grenser for hva du vil ha av smaker. Jeg er så glad i timian og oregano sammen med Maldon havsalt – og i dag frister jeg med disse flotte krydderbrødene

Krydderhjertebrød blogg 3

Jeg fant disse flotte formene sist da jeg var i Oslo og besøkte Cacas butikken ble så glad i disse formene.

Og så kjekt å kunne gi bort i gave eller når du får gjester på besøk kan du sette fram et hjertebrød til en deilig suppe. Brødmat hører jo med til alle retter og de løsner lett fra denne papirformen. Og bare så lekre å servere.

Du trenger:

 • 1000 gram vann (dette må være fingervarmt)
 • 80 gram gjær
 • 20 gram salt
 • 60 gram margarin
 • 100 gram siktet rug
 • 1700 gram hvetemel
 • Krydderier som timian og oregano
 • Maldon havsalt

Jeg elsker å bake med fersk gjær og ikke tørr gjær, og du blander alle ingrediensene i en bolle. Jeg knar mine brøddeiger for hånd. Da knar du også varme inn i deigen. Husk å ha fingervarmt vann og elte godt.

Deigen bør ligge å hvile i 30 minutter – legg plast over eller et fuktig håndkle og la den kose seg på et lunt sted til den for heve seg til dobbel størrelse.

Så deler jeg deigen opp i små evner, gjerne a 50 gram til disse formene, og resten opp i emner av 100 gram som jeg ruller rundstykker av. Pensle dem med litt vann og dypp dem i deilige frø og ha på litt havsalt. Nam nam det er så godt sammen.

La dem heve til dobbel størrelse, husk å dekke dem godt til. Jeg legger slik klingfilm over. Da beholder de varmen og fuktigheten

Steikes på 180 grader i ca 20 minutter eller til gyllen og sprø og fine 🙂

Krydderhjertebrød blogg 4

 

 

 

 

 
Pikekyss med perler

I dag baker jeg disse deilige pikekyssene og jeg pynter dem til fest med perler. De er så lette å lage og smaker så søtt og er skikkelig sprøe og litt seige inni. Perfekt å gi bort som gave til bryllup eller til en du er glad i.

Pikekyss perler blogg 1

Og pynt dem med perler eller strøssel før steiking så blir de så fine og søte

Du trenger:

 • 6 eggehviter
 • 400 gram sukker
 • noen dråper med sitron

Når du pisker marrengs/eggehvite så er det viktig at du kun har eggehvite, så det må ikke være noe spor av plomme i den. Og helt rent piskeutstyr. Jeg vasker alltid utstyret før bruk og så tar jeg noen dråper sitron og tørker godt over. Da vet jeg at det blir helt fritt for fett og da pisker de seg perfekt opp.

Begynn med litt og litt sukker og pisk på full hastighet – ha resten av sukkeret oppi og pisk til fast og tykk, deilig marrengs. Tar ca 15 minutter, men pass på så du ikke pisker for mye, da blir den luftig og sprekker. Skal være seig og blank. Ha i sprøyteposer og ha en sprøytetipp. Jeg har brukt rosetippen 1 M her. Den er så fin.

Jeg fikk 30 store og fine pikekyss av denne oppskriften. Steikes/tørkes på 80 grader midt i ovnen i ca 90 minutter

Nyt dem gjerne helt varme. Oppbevares gjerne på norgesglass med lokk, da er de så fine å serveres.

Pikekyss perler blogg 2

Pikekyss perler blogg 3