Figur polarbrød

Er du som meg som bare elsker Polarbrød? Dette deilige og myke hvetebrødet med masse små luftehull. Smaker like godt med eller uten pålegg. Men jeg elsker mitt med masse ost. Og disse vil barna elske og bake også, få med hele familien. Og jeg lager med masse gøye fasonger som bamse, hjerte og villapolarbrød.

Villapolarbrod 268 hjerte blogg

Figur polarbrød (blir ca 18 stk)

  • 250 gram vann
  • 250 gram melk (H-melk)
  • 50 gram gjær (fersk, den blå pakken)
  • 10 gram salt
  • 100 gram olje
  • 100 gram sukker
  • 1 stk egg
  • 1050 gram hvetemel

Steikes midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. De er best når de er lyse og myke og deilige.

Steik de akkurat slik som du vil ha

Denne oppskriften er så god, og lett å følge. Jeg bruker som alltid fersk gjær og en digitalvekt. Alle råvarene bare legges i en bolle. Varm melk og vann til fingervarmt og hell over.  Jeg elter i min Kenwood cooking chef. Bare elsker Kenwood. Men du kan fint elte den for hånd også. Den skal eltes til en smidig og deilig glatt deig. Tar ca 10 minutter.

Villapolarbrod 006 blogg

Når deigen er ferdig eltet må den hvile, så den for utvikle mer smak, gjæren formere seg og til en luftig og fin deig. Husk å pakke den godt inn med litt kling film plast over. Jeg liker veldig godt å bruke den plastikken.

Viktig at den har det godt, varmt og lunt.

Villapolarbrod 021 bloggen

Den må minst ligge i 30 minutter på et lunt sted, før vi er klar med kjevlingen. Jeg bruker en vanlig tre kjevle og viktig med litt mel både under og over så det ikke kleber seg fast. Jeg hadde de ca 1 cm tykk da jeg kjevlet de. Jeg fikk ca 18 stk figur polarbrød av oppskriften, men hvor mange du får avhenger litt av hvor store utstikkere du bruker. Jeg brukte disse flotte utstikkerne fra Cacas. De er så flotte 101 utstikkere i alle fasonger. Love them.

Villapolarbrod 024 bloggen

Når du har kjevlet den ut, skal vi lage disse fine luftehullene som gjør de så fine. Jeg bruker bare en slik sminkepenn. Men du kan bruke en gaffel, saks eller baksiden på en pensel. Jeg lager litt store hull ser du. For når den hever seg blir de mindre.

Villapolarbrod 040 bloggen

Og om du da har husket å ha litt mel under, så er det bare å trykke utstikkerne godt ned. Bevege litt på de, og da er det lett å bare løfte de opp på en plate med bakepapir. Her stikker jeg ut polarbrød som en villa.

Stilig, kjempe lett og gøy.

Villapolarbrod 042 bloggen

Dette var kjempegøy. Og nå lager jeg hjerter. Så artig å lage figurer med denne deigen. Bare press godt ned og vrikk litt på formen og de løsner så fint.

Villapolarbrod 056 bloggen

Og så lager jeg bamser. Få med hele familien, dette vil barna elske.

Villapolarbrod 084 bloggen

Bare koser meg med bakingen. Og du kan velge akkurat hvilken form du ønsker. Ta en titt på www.cacas.no der finner du så mye utstikkere og andre flotte bakeverktøy. Jeg kjøpte dette settet her 101 utstikkere sist jeg var i Oslo og besøkte Cacas.

Villapolarbrod 090 bloggen

Jeg fikk ca 18 stk figurer av denne deigen, men noen av figuren lagde jeg om til et litt større brød og la ned i denne flotte hjerteformen. Dere har sett jeg har bakt med disse før, er blitt så glad i fargen og den herlige formen. Og de passer til alle typer brød og rundstykker, boller og kaker.

Og lagde også runde som jeg dyppet med litt sesam. Er jo så gode og de blir så myke. Så dere videoen jeg lastet opp på min Facebook? Følg meg gjerne der og bli inspirert av mine videoer og baketips.

Men nå må de heve. Pakk de godt inn med plast så de ikke tørker. Heve i ca 15 minutter, de hever også mens du lager dem og stikker de ut. Viktig at de hever seg på et lunt sted. Ha varmt vann i vasken og sett dem over den.  Jeg steiker dem midt i ovnen. Bruker bakepapir på platen. Jeg steiker i min hybelkomfyr og den har ingen vifte men det trenger du ikke. Over og under varme er det beste på egentlig alt.

Men prøv deg fram. Du bestemmer.

Villapolarbrod 112 bloggen

Etter 10 minutter på 180 grader ser de så deilige ut, litt farge, masse hull og veldig myke. Her har jeg laget villapolarbrød.

Villapolarbrod 279 bloggen

Og herlige bamser. Tenk så gøy for barna og trykke disse ut en kveld. De holder seg kjempemyke så lenge du pakker de inn i plast. Perfekt til frokost. Kjempegode med brunost, syltetøy eller bananer.

Villapolarbrod 281bloggen

Og her lager jeg hjertepolarbrød. Romantisk, søte og bare helt herlige. Just like you

Villapolarbrod 265 bloggen

Kjempemyke og bare deilige. Og se alle de fine hullene

Villapolarbrod 263 bloggen

Villapolarbrod 236 bloggen

Pynter litt med fine fondant blomster. Det skal så utrolig lite, et lite smil, en liten blomst – en liten hei 🙂

Villapolarbrod 254 bloggen

Villapolarbrod 334 bloggen

Villapolarbrod 329 bloggen

Var så kjekt å bake disse og oppskriften er så enkel. Disse må dere bare bake. Følger dere meg på Instagram? Facebook? Jeg er #Nettbakeren der og. Vil gjerne høre fra deg, og baker du tagg meg gjerne.

Bak deg glad sier jeg, og med disse søte formene og myke, varme polarbrød må man bare kose seg litt ekstra.

Hvilken form baker du? stjerne? Jeg vil se. Ha en strålende dag.




Terjes slankebrød

Du har lagt på deg, sa en kakedame til meg «shit du har lagt på deg», og vips var Terjes slankebrød in the making. Dette er bakt med havregryn, vårt sunneste korn og mengder av frø og mel typer. Havre har litt nøtte smak og gir brødet så mye saftighet og smak. Jeg har gått ned flere kilo med dette brødet og det vil du også. Og som jeg sier, bak deg glad. Det er min hemmelighet.

Terjes slankebrød 100

Brødet er akkurat kommet ut av ovnen, og det bare lukter så godt her.

Må bare vise et close up før jeg deler hele oppskriften

Terjes slankebrod blogg

Vei opp alle råvarene, det tørre først, legg gjær oppå og hell over lunket vann. Ser du alle de deilige frøene?

Terjes slankebrod bloggen

Terjes Slankebrød (2 brød)

  • 450 gram hvetemel
  • 100 gram sammalt hvete finmalt
  • 100 gram sammalt hvete grovmalt
  • 100 gram siktet rugmel
  • 100 gram havregryn
  • 100 gram solsikkefrø
  • 100 gram sesamfrø
  • 10 gram salt
  • 50 gram olje (solsikkeolje)
  • 50 gram gjær
  • 550 gram vann

Av dette får du 2 stk brød, og de må etterheves godt. Se teksten og bilder. Steiketiden er 40 minutter på 220 grader. Blir så saftige og gode. Dette er bare så godt til salat, ost eller noe deilig sommerpålegg.

Hva med banan og Terjes slankebrød?

Jeg elsker å bake med mengder korn, mel, olje og fersk gjær

Alle mine oppskrifter kommer i gram eller liter, så jeg anbefaler deg å skaffe deg en digitalvekt – det er et supert hjelpemiddel. Jeg bruker alltid fersk gjær, det er den blåe pakken. Og styr langt unna de andre produktene fra Idun som disse ferskere bakst….hvordan kan bakst bli bedre eller ferskere enn dette?

Jeg bruker utstyr fra Cacas, det er en av mine favoritt butikker og de har alt innen baking. De har en genial vekt du bare må ha. Du finner den HER: (klikk på linken og du kommer rett til produktet)

Jeg elter deigen sammen i min Kenwood cooking chef, Im in love with it. Den elter deigen så bra. Forstår ikke hva det er med alle og disse kitchenaid maskinene? Hvilken maskin har du? Legg igjen en kommentar.

Går helt fint å elte denne for hånd også. Bruk alltid fingervarmt vann, minst 37 grader, da koser gjæren seg. Alt blandes sammen, og eltes i ca 10 minutter. Jeg sier til deigen blir klatt og smidig. Du kjenner når den er ferdig. I denne deigen bruker jeg olje, den blir så saftig og god med solsikkeolje – men bruk den oljen du har. Alt unntatt olivenolje, det setter litt mye sterk smak på dette brødet. Nå må deigen hvile seg i minst 30 minutter.

Bare la den kose seg på et lunt sted og heve til dobbel størrelse

Terjes slankebrod 010 bloggen

Og nå skal jeg lære dere en liten hemmelighet som jeg lærte da jeg begynte på bakeskolen, det å rulle brødene sammen slik at de hever seg jevne og fine. Del først brødet i to like emner. De skal veie ca 850 gram og jeg bruker brød former fra Traktøren Bodø denne gang, de er helt super. Perforerte og non-stick belegg så man slipper å smøre disse. Start med å rundvirke emnene til to store rundstykker.

Da elter du spenst inn i deigen. Skal bli stramme og fine

Terjes slankebrod 029 bloggen

Så bør den ligge 5 minutter, den er litt strev nå. Dekk til med plast og la den kose seg litt til. Da blir den lettere å jobbe med etterpå. Så snur du den på hodet, med verken opp.

Terjes slankebrod 031bloggen

Nå skal brødet presses helt flatt.

Terjes slankebrod 032 bloggen

Nå må brødet brettes, eller rulles sammen. Jeg liker å brette det når det er grovbrød og rulle det når det er baguetter osv.

Terjes slankebrod 035 bloggen

Og så bretter du fra andre siden igjen… Og så bretter du over slik at det blir et jevn brød. Var dette lett å forstå? Er ikke så flink på dette med å blogge. Tar imot tips. Da ser brødet slik ut. Et jevn og fint brød, men masse spenst. Nå kan du også heve det uten form, men jeg synes disse ble fines i form.

Terjes slankebrod 042 bloggen

Nå må brødet etterheve. Og i minst 45 minutter. Det skal bli stort og luftig. Som du se i oppskriften er det lite gjær, eller 50 gram som er en pakke. Og dette brødet blir ganske grovt så det trenger god etter heving.

Terjes slankebrod 059 bloggen

Jeg heller litt havregryn på et bakepapir og pensler brødene med vann og så ruller jeg den over. Da sitter havregryn så godt på.

Ser det deilig ut? Masse frø på ser du. Og slik kan du fest alle typer frø.

Just like in the bakery

Terjes slankebrod 065 bloggen

Det er viktig du dekker til brødene, jeg bruker cling film. Da er det lett å ta bilder gjennom også, og de hever seg fint og holder seg luftig. Jeg setter på min ovn og lar de stå oppå og heve seg. Her bør de stå til dobbel størrelse, tar ca 45 minutter.

Terjes slankebrod 051bloggen

Da har mine hevet i 45 minutter og er blitt luftige og fine. Enig? De er kommet litt over kanten og det er perfekt for disse brødene. De må ikke bli for luftige, de skal ha tett og fin krumme. Da setter vi dem inn i ovnen på 250 grader, spray med litt vann, og sett ned til 220 grader og steik i ca 40 minutter til deilig og gyllen farge på dem.

Terjes slankebrod 063 bloggen

Lukter så godt av nybakt og jeg klarer ikke vente til de blir kaldt før jeg skjærer i dem. Just love it

Terjes slankebrod 114 bloggen

Ser de gode ut? Synes det ble så fint å pynte med disse fondant blomstene. Og masse havrefrø. Nam nam sier jeg

Terjes slankebrod 103 bloggen

 Bak med kjærlighet og fersk gjær sier Nettbakeren

Terjes slankebrod 246 bloggen

Terjes slankebrod 247 bloggen

Gøy å jobbe litt med bilder etterpå, legger på litt tekst og dette brødet er awsome! Men det er dere også

Terjes slankebrod 083 terjes slankebrød face

 Dagens lille gullkorn #jegelskerdeig

Dagens gull bruk denne

Nå gleder jeg meg til å se dine Terjes slankebrød. Dette går du garantert ned i vekt på. Det er så mye mat i dette brødet og havregryn er super sunt. It works. Hører gjerne fra deg. Tagg med på Instagram eller Facebook når du baker og legg igjen en kommentar her.




Mester i å bake

Hvordan ble jeg mester i å bake? Hva hadde jeg som de ikke andre hadde. Jo jeg hadde mine gode oppskrifter med meg. Oppskriftene som jeg ville lykkes med. Det viste jeg – og jeg vil at du skal lykkes. Jeg vil at du skal lykkes hver gang du baker. Det er så viktig å ha en lidenskap for det man driver med.

Jeg bare blir så glad av å bake, det gir meg så mye. Legger med et veldig gammelt print da jeg var i Bergens Tidende, må være minst 30 år siden, hehe. Litt usikker på datoen. Har du vært i avisen? Hvordan tok du vare på det?

Gamle pceen Kamalye  bok

Jeg kan ihvertfall begynne med å gjengi oppskriften som jeg bruker den dag i dag, til fine brød eller rundstykker. Den er så god, og dette er en grunnoppskrift hvor du kan tilsette mengder med frø, inni eller utenpå – eller deilige krydder.

Oi….så at dette var veldig vanskelig å lese. Jeg må bare finne den orginale avisen her. Ikke sant? Tror jeg må ta en tur på loftet.

Terjes deilige og sprøe loffdeig:

  • 1000 gram vann
  • 80 gram gjær
  • 20 gram salt
  • 60 gram margarin
  • 1900 gram hvetemel

Bare bland alt det tørre, salt, temperert margarin. Det er ikke nødvendig å smelte margarin, men del det gjerne i små terninger. Hell varmt vann over, minst 37 grader og elt godt sammen. Jeg bruker min Kenwood maskin til å elte denne deigen. Jeg lar den gå 5 minutter på sakte og 5 minutter på litt raskere. Elter du for hånd, 10 minutter er mer enn nok. Den skal bli smidig og fin. La den hvile seg i 30 minutter på et lunt sted. Godt pakket inn. Nå kan du rulle ut de deiligste brød og rundstykker.

Av denne deigen får du ca 3 kg (3000 gram med deig) da kan du lett lage 30 rundstykker av 100 gram pr stykk, eller herlige loff av 600 gram. Da får du 5 stk. Jeg liker å veie de så jeg får samme vekt, samme størrelse og lik steike temperatur. Men det er opp til deg.

Og du trenger ikke bake ut alle, sett noen på kjøl – eller frys, og hev ferdig og steik seinere. Når du ønsker hjemmebakt, nybakt.

Og bak deg lykkelig, del mine oppskrifter. Følg din lidenskap




Boller alle får til (Bergens avisen)

Jeg elsker deig. Å bake gjør meg glad, jeg glemmer alt annet rundt meg. Blir glad og får fine tanker. Det er min hemmelighet.

Hva er din?

Gamle pceen BA

Denne oppskriften er så bra og dette er en grunnoppskrift, som passer, ja til alle boller. Og de blir alltid like bra. Hemmelighet er å bruke fersk gjær og bake med kjærlighet. Mamma lærte meg å bake med margarin, det har en så god bakeegenskap.

Terjes saftige boller (samme oppskriften som over – til alle boller)

  • 2200 gram hvetemel
  • 1000 gram vann
  • 400 gram margarin
  • 300 gram sukker
  • 100 gram gjær (jeg bruker fersk gjær)
  • 10 gram salt
  • 5 – 10 gram kardemomme (smak deg til, jeg elsker kardemomme)

Jeg sier det samme i dag, som i 2007, steikes på 220 grader, midt i ovnen, unngå varmluft, det kan tørke bollene. Vi vil ha saftige boller!

Håper dere prøver denne grunnoppskriften, den er så bra. Du finner flere utgaver av denne oppskriften på min blogg. Men denne kan brukes til alle typer søt gjærbakst – fra boller, julebrød og deilige stenger.




Bakeprofil i Bakemagasinet

Hei alle sammen. Håper dere har det bra. Sitter å blogger litt i dag og tenkte å dele bildene fra den gangen jeg var med i vårt flotte Bake blad som kommer ut hver måned. Her kommer det masse gode oppskrifter og tips. Og hver måned møter de spennende og aktuelle bakeprofiler og denne gangen var det min tur. Jeg elsker jo dette bladet og deler her en av mine beste oppskrifter.

Jeg mener kaker skal lages slik at alle kan få de til, og smaken er det viktigste

De skal smake fristende, og min er med deilig krem og deilige jordbær. Bedre blir det ikke – og ikke enklere heller.

Ingers rugbrod 087 happy 2

Jeg bare elsker å bake og friste alle jeg møter – der er min lidenskap

Vårt flotte Bakemagasin, jeg var med i utgave nr 5. Veldig flott nummer dette

Bakemag side 1 001 scan farger

Her kan du lese mer om meg, hva jeg ikke klarer meg uten og hvem som inspirerer meg til baking og i livet mitt

Bakemagasinet scan 2 001 rette farger

Her kommer oppskriften på min flotte bær iglo, dere må bare teste ut min oppskrift på sukkerbrød. Det er fantastisk

Bakemagasient kake 001 rette farger kake

BakeMag 2014 441 kake

BakeMag 2014 463 kake 1

BakeMag kake 2

BakeMag 2014 470 kake 3

Jeg bare elsker å bake med deilige bær og frukter, ny pisket krem. Det må bli lykke kake.Håper du ble inspirert til å bake denne deilige og lette kaken, like flott til bryllup eller bare om du vil bake noe godt til deg selv.

Dagens lille gullkorn fra meg til deg

Gullkorn bakemag

Tenk på deg selv, vit at du er verdifull. Klem fra meg i vakre Bergen