Lavinobrød

Det kommer så masse nytt innen baking. Jeg husker godt da jeg var konditor lærling, vel da var det mest brødformer og spiselige bilder var det ingen som hadde hørt om. Godt at ting forandrer seg. Har dere sett alle de nyhetene som er kommet hos Cacas? Endelig er helgen her og jeg har bakt det ultimate weekend brødet, formet som en flaske. Noe så cult dere, disse formene var knall gøy å bake i, og jeg baker grovt brød formet som en vinflaske.

Vinoelcacas 056 blogg

Har du prøvd å bake brød i det som vi kaller kakeformer? Det er kjempe moro og SÅ lett. I dag baker jeg Vino el Cacas, og jeg har på spiselige bilder. Perfekt til helgen, når du vi overraske noe, til et bryllup eller som en kjempe overraskelse på oste kvelden. Jeg skal ihvertfall overraske noe i kveld……….og jeg gleder meg til reaksjonen når jeg dukker opp med et slikt brød.

De flotte spiselige bildene kommer fra Bente Irene Soltveit, dere kjenner henne fra Hele norges kaker, en flott kakeside på Facebook, inn å lik og bli med. Det er i skrivende stund over 12.000 medlemmer. Hun skriver ut fantastisk flotte bilder som dere ser på bildene her. Og ja de kan brukes på alle typer brød, de kan steikes på brødet. Perfekt om du vil ha ditt favoritt bilde, logo eller tekst på brødet.

Vinoelcacas 059 bloggen 2

Cacas har fått inn masse NYHETER i nettbutikken, og denne formen ligger HER : (klikk på link og du kommer rett til formen)

Viste dere at i Bergen har vi en restaurant som heter Brød og Vin? Er så deilig mat der, ta turen innom neste gang du besøker min vakre by. Brød er  jo det perfekte tilbehøret til vin, og formet som en vinflaske blir dette stas og servere.

Kjøp inn masse deilige oster og friste dine venner…..

Vinobrød (blir 1 brød som passert perfekt i denne formen)

  • 500 gram fibra mel (fullkornhvetemel 100% grovt)
  • 50 gram melange margarin
  • 50 gram fersk gjær
  • 10 gram salt
  • 350 gram vann (37 grader)
  • 50 gram solsikkefrø
  • 50 gram linfrø

Steikes midt i oven på 180 grader i ca 35 minutter. Steikes 10 minutter uten form for ekstra sprø og deilig skorpe.

Fibra består av hele hvetekorn som er malt til ekstra fint mel. Det er ypperlig til å bake med, har en veldig god bakeegenskap.

Bruk alltid fersk gjær når du baker, det er den blå pakken som ligger i kjøledisken og bare venter på deig…..

Vinoelcacas 012 fibra

Jeg baker disse brødene med melange margarin som dere vet, det har en så god bakeevne og det merker dere fort. Salt er med på å gi brødet smak, holdbarhet og ikke minst farge under steiking.

Alle mine gode oppskriften kommer i gram, det er så enkelt å bruke og veie opp. Du må skaffe deg en digitalvekt og jeg har funnet min favoritt og den finner du HER: (klikk på link og du kommer rett til produktet) Bare digger denne digital vekten!

Tips noen om min blogg og si du ønsker deg en slik vekt fra Cacas.no

Vinoelcacas 007 genial

Fremgangsmåte:

Når jeg baker brød veier jeg opp alt, og har dette oppi en bakebolle. Jeg bruker fersk gjær og den legger du bare i et hjørne, og har salt i et annet hjørne. Da disse aldri skal ha direkte kontakt med hverandre over tid. Gjæren koser seg MAX ved en temperatur på 37 grader, varm vannet til fingervarmt. Hell dette over og starte maskinen din, eller bruk en tresleiv om du elter for hånd.

Du trenger ikke smelte margarin, jeg deler det litt opp og har i med alt det andre. Veldig enkelt. Slik baker jeg alle deiger, og nå skal jeg vise deg hemmeligheten til disse deilige brødene.

La deigen elte seg i ca 10 – 15 minutter, grove deiger trenger litt ekstra tid. Den skal være smidig og kjennes glatt og litt klissete. Blir den tørr, må du ha litt mer væske i. Dekk den godt til etter elting og la den stå et lunt sted og heve i ca 45 minutter.

Nå for gjæren utvikle seg, masse smak og aroma og brødet for bedre holdbarhet.

Jeg anbefaler at alle former smøres slik at brød og kaker kommer lettere ut. Det er så kjedelig om det henger. Jeg anbefaler denne formfett sprayen fra Pals, den er helt fantastisk. Alt løsner og den er utrolig drøy å bruke. Du kan ellers pensle med litt olje, smør eller margarin.

Vinoelcacas 028

Oppskriften er tilpasset denne formen fra Cacas. Jeg knar først deigen litt, til en rund kule, lar den ligge i 10 minutter. Da blir den mye bedre å jobbe med, så presser jeg den flat og ruller den sammen til et avlangt brød. Lag tuten litt smalere slik at den passer formen slik du ser på bilde.

Vinoelcacas 022 bloggen 3

Dekk formen godt til med plast, bruk kling film så den ikke tørker ut. La den heve til den nesten kommer opp til kanten. For å få den flat under legger jeg et bakepapir over og snur den på en steikeplate. Må gjøres forsiktig. Da er den klar til å gå inn i ovnen, da hever den seg litt til og fyller hele formen slik at det flotte mønsteret kommer fram.

Jeg steiker alltid brød midt i ovnen, over og under varme. Sett inn på 250 grader, skru ned til 180 grader og steik i ca 35 minutter. De 10 siste minuttene av steikingen tar jeg av formen. Da får den litt ekstra farge og en deilig skorpe.

Akkurat slik et lavinobrød skal ha. Knasende sprø på utsiden og myk og deilig inni

Det spiselige bildet klipper du til, inn i fryseren i 30 sekunder. Da er det lett å ta av. Du kan pensle er tynt lag med vann, så legger du på bildet. Da henger bildet perfekt på. Se så stilig det ble da.

Det flotte strømpebåndet er fra Søtesaker her i Bergen, det er jo helt genialt til brød. Mine venner bare lo av meg når jeg sa jeg skulle bruke det på brødet mitt. Du finner det HER: (klikk på link og du kommer rett til produktet)

Lavinobrod 015 bryllup

 Wine may not solve your problems but neither will water or milk

Vinoelcacas 108

Vinoelcacas 060 helg

Dagens lille gullkorn til deg

Ordtak 1

 

Jeg anbefaler at du vaker slike former for hånd, og ikke i oppvaskmaskin. De er veldig lett å vaske med litt vann og såpe.

Del gjerne bloggen min, og spre min bakeglede. Nå gleder jeg meg til å se dere bake i denne formen. Og du kan jo lage andre typer flasker med denne supre formen fra Cacas.

Følg meg på Instagram, Facebook og Snapchat, bare til å legge til Nettbakeren.

God helg fra Terje i vakre Bergen.

 

 




Sjokolade cookie

Når flere spør meg etter oppskriften på noe jeg frister med, da forstår man at en har bakt noe rett. Og i går hadde vi #kaketreffSøtesaker i Bergen, et fantastisk kakeutstyr lager og jeg tok med mine nylagde cookie. Bare smuler lå igjen da vi skulle dra hjem….det var gøy. Klart jeg deler oppskriften med dere. Ready, set BAKE!

Cookies og sotesaker okt 130 Blogg

Men jeg må være helt ærlig med dere, jeg var selv veldig missfornøyd med disse cookiene…..

Jeg blir kontaktet av veldig mange som vil jeg skal teste ut deres varer, og denne gangen var det kokossukker jeg skulle teste ut, hvor jeg fikk beskjed dette egnet seg til baking. Aha tenkte jeg, send meg litt så tester jeg ut, sa jeg med stor iver.

Jeg elsker å teste ut nye produkter, men nei, dette sukkeret egner seg ikke i Nettbakerens cookie ivertfall. Det smakte veldig kunstig,  og ga overhode ikke den samme sprø og seigheten, så tenker jeg holder meg til vanlig sukker jeg. Men artig å prøve, men jeg vil aldri anbefale noe jeg selv ikke bruker. Husk det når du leser min blogg og oppskrifter.

Men kanskje det egner seg til andre typer bakverk, lett me know. Så skal jeg kanskje teste ut……

Sjokolade cookie

  • 250 gram melange margarin
  • 250 smør
  • 600 gram sukker
  • 400 gram brunt sukker
  • 200 gram egg
  • 850 gram hvetemel
  • 200 gram sjokolade (cacas.no)
  • 200 gram salte nøtter
  • 50 gram non-stop
  • 1 klype vaniljepulver (cacas.no)
  • 1 klype maldon havsalt

Steikes midt i ovnen på over/under varme (jeg har ikke annet på min hybelkomfyr) på 180 grader til gyllen, ca 15 -18 minutter.

Melange margarin har en fantastisk og unik bakeevne, det gjør at deigen er mye lettere å jobbe med. Min skjønne mamma Inger lærte meg å bake alt med Melange, jeg elsker dette produktet. Og sammen med smør får du den perfekte blandingen. Mitt beste tips når du lager småkaker, julekaker eller cookie. Jeg vet veldig mange foretrekker å bruke kun smør, men da er det på tide å prøve 50/50 mellom margarin og smør. Bare et lite tips fra meg.

Just like in the bakery. Your bakery

Jeg bruker kvalitet sjokolade fra Callebaut, dette er belgisk sjokolade av beste kvalitet. Du kjøper den hos Cacas.no (klikk på link og du kommer rett til produktet)

Jeg elsker ekte vaniljepulver, da bruker jeg dette fra Cacas.no (klikk på link og du kommer rett til produktet)

Cacas har fri frakt på alle orde over 300 kroner, bedre enn det blir det ikke.

Jeg tilsatte også non-stop i disse, i herlig pastell farger. Smaker kjempegodt og se så lekker farge det blir da.

Cookies og sotesaker okt 059

Salte nøtter er kjempegodt i disse sjokolade cookiene. Jeg brukte Polly nøtter, det er jo min favoritt.

Fremgangsmåte:

Margarin, smør og sukker røres hvitt.  Da skal du bruke grind på maskinen, du skal ikke bruke denne ballongvispen. Da ryker spilene og den kan fort bli ødelagt og slitt. Jeg bruker temperert margarin og smør, bare lå det stå ute over natten eller noen timer før du lager disse (jeg baker så mye så mitt står egentlig alltid ute, det kan du også gjøre)

Nå tilsetter du brunt sukker, la dette gå i 30 sekunder, og tilsett egg. Bare ha alle i på en gang, rør og tilsett hvetemel.

Til slutt tilsetter du ekte vanilje, og sjokolade, non-stop og nøtter. Nå skal dette bare blandes sammen.

Da er det på tide å smake, dette er så godt at de er like gode usteikte #cookie #nettbakeren #namnam

Cookies og sotesaker okt 013

Nå skal deigen være lett å rulle, litt klissete så ha godt med mel under når du ruller den. Lag tykke pølser, jeg elsker store cookie så jeg ruller de ganske tykke, ca 6 cm høye. Ønsker du dem mindre ruller du de lavere. Kna og rull dem helt runde, legg et bakepapir på bordet og så ruller du de i denne. Sett de så inn i kjølen og la de stå der til har stivnet. Da er det mye enklere å kuttene dem og du får runde, fine cookie.

Som du ser kutter jeg de ganske tykke også, de flyter ut under steiking og blir super deilige.

Cookies og sotesaker okt 044

Sett dem på brett med bakepapir og inn i ovnen på 180 grader. Husk at kaker, cookie, formkaker, boller og brød, alltid skal settes inn i for varmet ovn. Dette gir det beste steikeresultatet.

Etter ca 18 minutter (kommer veldig an på din ovn) kommer disse ut……….

Cookies og sotesaker okt 086

Cookies og sotesaker okt 066

Cookies og sotesaker okt 091 non

Cookies og sotesaker okt 112

Cookies og sotesaker okt 129 nonblogg

Vi er alle lærlinger i livet, det må vi huske. Det må være gøy å kunne feile og lære av dette. Tusen takk for de fine meldingene dere sender meg. Vi hadde det så kjekt hos Søtesaker i går, og jeg ble så glad når dere likte mine cookie. (selv om jeg var litt misfornøyd selv da, siden jeg hadde kokossukker ) En så GØY kveld. Så dette gjør vi snart igjen.

Dagens lille gullkorn, husk det. Klem fra meg i våte Bergen. Min vakre by #jegelskerdeig

Du er verdi blogg




Hvit og deilig brownie

Eller var det white blondie dere kalte denne? Skjært barn har mange navn og når jeg delte denne #herligheten kokte det på min instagram  og på facebook. Navnet hvite blondine kom raskt frem på Hele norges kaker, en side jeg elsker å dele mine kakebilder. Da sier vi det. Denne er laget med hvit belgisk sjokolade og masse M & M. Kan det bli bedre eller søtere?? Hehe…..

Hvite brownie og blogg 210 bilde 1

 Jeg vil ikke engang tenke på hvor mange kalorier et stykke har….kanskje 1000 #herlig #yummi

Hvit brownie (jeg laget i en form som målte 30 cm x 23)

  • 4 stk egg
  • 450 gram sukker
  • 200 gram hvetemel
  • 200 gram smør
  • 200 gram hvit sjokolade (cacas.no)
  • 175 gram M & M (sprinkle i deigen)
  • 1 klype vaniljepulver (cacas.no)
  • 1 klype maldon havsalt

Hvite brownie og blogg 028

Fremgangsmåte:

Når man lager brownie og andre kaker som skal røres sammen, bruker vi grind på maskinen. Da blir denne kaken ekstra saftig, og ikke luftig som en sjokoladekake. For det skal den ikke være. Rør sammen sukker og egg, bruker du maskin kan du la denne gå på laveste hastighet. Smelt smør og ha i sjokoladen Callebaut, rør godt så alt er godt smeltet. Ha i eggeblandingen. Sikt inn hvetemel, og ha i ekte vanilje og maldon havsalt. Alt røres sammen til en deilig masse. Til slutt rørte jeg inn  M & M eller du kan sprinkle dem over og trykke dem litt inn i deigen.

Men nå tror jeg det er på tide å smake litt

Steikes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Sjekk etter 20 minutter.

Jeg bare digger Maldon havsalt, det var på Hurtigruten jeg fikk en så stor kjærlighet for dette. Alle kokkene brukte jo dette og jeg tenke bare «hva er det med dette saltet?» Joda det er både flakene og den smaken det gir. Jeg betaler gladelig det lille ekstra for dette. Det gir en helt unik smak og det passer til alt, når du smeltet sjokolade, baker kaker, baker brød eller rundstykker eller koker en deilig suppe. På med Maldon havsalt og kjenn forskjellen!

Hvite brownie og blogg 138 fargerik

Jeg elsker brownie som er litt våt inni og sprø utenpå

Hemmeligheten til den deilige smaken ligger i sjokoladen. Jeg ble tidlig forelsket i Callebaut sjokolade, som er en EKTE kuvertyr sjokolade av beste kvalitet. Vi brukte denne sjokoladen på min bakeskole og vi bruker denne på Hurtigruten. Hos Cacas finner du denne fantastiske sjokoladen Callebaut  (klikk på link og du kommer rett til produktet)

Hvite brownie og blogg 036 blogg

Brownie må steikes akkurat passe, den skal være seig, nesten litt våt inni, og sprø utenpå. Det varierer fra ovn til ovn. Jeg steiker alltid i en for varmet ovn og som dere alle vet steiker jeg alt i en bitte liten hybelkomfyr. Lær din ovn å kjenne.

Hvite brownie og blogg 081

Hvite brownie og blogg 152

 Oi ble vist litt skjevt….hehe….kaloriene tynger #kosetid

Hvite brownie og blogg 202

Hvite brownie og blogg 198

 Få kaker og brød på flotte stett fat. Løft kakene opp, det skal så lite til.

Hvite brownie og blogg 212

 Jeg bare elsker denne servietten på bildet #velbrukt den betyr mye for meg

Men nå vil jeg se DIN brownie, for denne oppskriften må du bare teste ut. Og prøv deg fram, kanskje vil du tilsette noen salte nøtter i tillegg eller andre ideer? Du finner meg både på instagram #nettbakeren @nettbakeren og på facebook.

Følg meg gjerne og tagg meg gjerne når du lager en av mine oppskrifter for jeg vil gjerne se.

Som dere vet har jeg selv drevet bakebutikk i 3 år, dessverre måtte jeg legge ned. Anbefaler på det varmeste www.cacas.no og www.sotesaker.no – her finner dere alt dere trenger innen baking. Jeg bruker utstyr og råvarer fra disse. Det burde du også, for de har ALT du trenger.

Kos dere masse med bakingen. Varme klemmer fra Terje Skaar, Nettbakeren 🙂

Ord om visdom blogg

Tusen takk for de fine ord dere sender til meg.

#chaseyourdreams