Home » Brownie » Brownie med pistasjenøtter

Brownie med pistasjenøtter

image_pdfimage_print

Dette må bare være verdens letteste og beste oppskrift på brownie. Den ble så utrolig seig, og sprø oppå. Nesten litt våt inni, som dere ser på bilde. Hemmeligheten min er å bruke Callebaut sjokolade. Dette er den fineste belgiske sjokoladen og en liten klype Maldon havsalt. Da er det bare å sette i gang med bakingen, denne tar bare noen minutter å røre sammen. Er kaffen klar?

Brownie ala nettbakeren 036 blogg

Denne brownien er utrolig enkel å lage, det var en oppskrift jeg hadde liggende som jeg helt hadde glemt, nå er jeg helt forelsket i den. Måtte opp på fløyen i dag og etter jeg spiste 2 svære stykker av denne….

Det er sjokoladen som gjør den gode smaken. Callebaut er min favoritt sjokolade, vi bruker også denne på Hurtigruten. Du kan bestille den her hos Cacas.no  (klikk på link og du kommer rett til produktet) 

Jeg bruker også ekte vanilje, da bruker jeg denne fra Cacas.no (klikk på link og du kommer rett til produkt) Den er utrolig drøy og du finner den på flere av mine oppskrifter. Dette er #musthave

Brownie (jeg laget i en form som målte 30 cm x 23)

  • 4 stk egg
  • 550 gram sukker
  • 200 gram hvetemel
  • 200 gram smør
  • 200 gram sjokolade
  • 5 ss bakekakao
  • 1 pose pistasjenøtter (det var 175 i den jeg kjøpte på Rema 1000)
  • 1 klype vaniljepulver
  • 1 klype maldon havsalt

Mer skal det ikke til for å bake denne deilige kaken. Tar 5 minutter å røre sammen, og 25 min i ovnen. #LYKKE

 Fremgangsmåte:

Når man lager brownie og andre kaker som skal røres sammen, bruker vi grind på maskinen. Da blir denne kaken ekstra saftig, og ikke luftig som en sjokoladekake. For det skal den ikke være. Rør sammen sukker og egg, bruker du maskin kan du la dette gå på laveste hastighet. Smelt smør og ha i sjokoladen, rør godt så alt er godt smeltet. Ha i eggeblandingen. Sikt inn hvetemel, kakao og ha i vanilje, havsalt og pistasjenøttene.

Steikes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Sjekk etter 20 minutter.

Nå skal du smake, slikke bollen – det var godt ja? Ja jeg vet

Brownie ala nettbakeren 033 Elsker

Jeg bruker alltid bakepapir i langpanner, min målte 30cm x 32 cm og da ble den akkurat slik jeg mener brownie skal være. Ovnen skal være for varmet til 180 grader, det tar ca 25 minutter. Men dette kommer helt an på din ovn. Jeg steiker i en liten #hybelkomfyr så mitt beste tips er å sjekke den etter 20 min. Den skal være litt løs, den setter seg når den deilige sjokoladen har stivnet. Da blir den seig slik brownie skal være.

Se så lekkert….klarte jeg å friste deg i dag og ja. #nettbakeren #fristelser

Brownie ala nettbakeren 049

Kaffe er jo et MUST til denne kaken, og min gode venn Siri Berntsen, som jeg traff for første gang på Cacas i Oslo på shopping, startet i 2013 sin egen nettbutikk Covin.no  (klikk på linken så kommer du til hennes flotte nettbutikk) som selger spesialkaffe, te og utstyr. Jeg elsker jo kaffe så det er bare å fin din favoritt blant alle de ulike kaffebønnene Covin selger.

Brownie Covin 002 bit

 

Og der var min kaffe klar, nå skal jeg kose meg. Tipser dere om min favorittkaffe hos Covin.no (klikk på link )

Brownie Covin 009 kaffe

Nå vil jeg høre fra deg.

Du finner meg også på Instagram, facebook og snapchat, legg til Nettbakeren – thats me

 

commentscomments

  1. Jeg elsker deig!!
    Brownies fra Nettbakeren til kaffen blir en høydare her hjemme!

    Jeg har en kaffenyhet som skal nytes til denne browniesen!
    I kveld har jeg nemlig drukket verdens beste kaffe!!

    Denne kan jeg trygt anbefale!
    http://www.covin.no/products/limonicillojavanica

    Tusen takk for hyggelig omtale og mega god oppskrift, Terje!

    Klem fra Siri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *