Home » Fondant » Marshmallowfondant

Marshmallowfondant

image_pdfimage_print

Dette er første gangen jeg lager marshmallows selv – fondant har jeg laget mange ganger, men nå lager jeg altså marshmallow.

Fondant 1

Dette var kjempelett og de ble knall gode. Perfekt for grilling, i varm sjokolade eller som jeg skal bruke dem her i fondant.

Først oppskriften på marshmallow:

  • 1 dl vann
  • 2 ss gelatinpulver
  • 4 dl sukker
  • 3 dl lys sirup
  • 5 ts vaniljesukker

Bland vann og gelatin, og kjør dette sammen med visp til det er oppløst. Kok de andre råvarene opp – og hel litt og litt over i bollen med gelatinblandingen, visp godt hele tiden. Bruk gjerne maskin. Dette skal bli skikkelig luftig og seigt. Så bare la den vispe.

Fondant 2

Nå er den ferdig – smak, kjempesøtt, seigt og godt. La den stivne – skal du bruke dem til grilling – eller i varm sjokolade, kan du helle massen i en firkantet form, for så å kjære opp i stykker seinere .Men det skal ikke jeg – for jeg skal lage fondant. Du kan også farge den med pastafarger. De beste fargene finner du hos http://www.sotesaker.no/index.php?main_page=index&cPath=9_3

Neste dag bruker jeg denne videre og lager fondant, her kommer oppskriften:

  • 200 gram marsmallows
  • 2 ss vann
  • 2 ss Flott matfett
  • 300 gram melis

Ha vann og marshmallow i en bolle og sett i mikrobølgeovnen, til de smelter helt. Rør inn matfettet og så melis, litt etter litt. Og det var det – genialt enkelt og kjempegodt på kaker. Nettlingen laget konfirmasjonskaken sin med dette. Hva skal du bake av det?

Fondant 3

 

Perfekt til figurer, blomster eller til å trekke kaker med.

fondant 5

commentscomments

  1. sir lie sier:

    Hei. Jeg har aldri brukt gelatin før, men i oppskriften står det at det skal vøre 1 dl vann og 2 ss gelatinpulver. Er det det vannet son skal blandes med gelatinoulveret? Eller etter at jeg har blandet gelatinpulveret med vann åsså 1 dl vann ? Hilsen ei som ikke er så klok

    • Nettbakeren sier:

      Hei Sir Lie
      Bare koselig at du spør, for det er ikke alltid så lett å forklare. Ja stemmer, du løser opp gelatin i vannet, og så heller du den varme blandingen over i bollen med gelatin. Da smelter alt sammen. Lykke til med bakingen. Klem fra meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *