Kokosmakroner med safran
Har dere safran? lurte jeg på da jeg var på butikken sist. Lite viste jeg at det faktisk ikke var så lett å få tak i og med en betjening som etter mye om og men kom med svaret, vi har gurkemeie. Nei det må være ekte safran i bakverk tenkte jeg og tok turen videre. Safran gir disse den ekstra deilige smaken, og ikke minst fargen. Disse er perfekte på julebordet.
Er dere ikke enig? Gurkemeie kan brukes til matlaging så tar vi safran i herlig bakst. Men jeg ble litt overrasket at jeg måtte innom 4 butikken før jeg fant dette under Jacobs utvalgte krydder. Safran er så drøyt, så dyrt blir det ikke. Det skal bare ørlite støv til for å trylle frem denne fargen og smaken. NAM
Nettbakerens kokosmakroner (jeg fikk 16 stk store makroner av oppskriften)
- 4 stk eggehvite
- 250 gram sukker
- 250 gram kokosmasse (1 pk)
- litt safran
Å lage kokosmakroner er gjort i en fei, og uansett hvor travelt du har det nå i julestriden så har du tid til å lage disse
Fremgangsmåte:
Når man lager kokosmakroner skal man varme massen, ryste den til 60 grader. Eggehvite, sukker, kokosmasse og safran blandes i en kjele og settes på platen. Rør godt mens du varmer, det må ikke svi seg. Grunnen til at vi varmer massen er fordi eggehviten skal sette seg bedre, du for en mer holdbar masse, seigere og de vil også holde fasongen bedre.
Kjenn med hånden over, når det er så varmt at du ikke kan ta på, da er de ferdig. Tar bare noen minutter. Men ikke brenn deg….
Se den herlige og gule fargen – SMAK
Det er mange måter å lage kokosmakroner på, jeg liker å ha de i en sprøytepose og veldig enkelt sprøyte de ut. Du finner de beste posene her (bare klikke på linken så kommer du rett til produktet) De er veldig solide.
Du kan også forme de med hendene eller en skje.
Sett de på en bakeplate med papir, du får 16 stk av denne oppskriften. Store og fine. Sett de inn på 180 grader i ca 10 minutter, da er de gyllen og litt cripsy utenpå og så seige og våte inni. Slik skal de være. Det er lov å smake og…..
Men nå må det bakes, før det kan smakes. Vi setter i gang, med vår bakende sang.For da går det fort, og snart er det gjort.