Home » Oppskrifter » Pavlova

Pavlova

image_pdfimage_print

Jeg har mange favoritt kaker og dette er så absolutt en av dem – en deilig Pavlova, seig og sprø, fylt med konditorkrem og pyntet til fest med deilige bær

Pavlova blogg

Pavlova kake er så lekker å ta med til noen man vil friste – denne liker alle 🙂

Du trenger:
1 ts eddik (brukes til å tørke over bakebollen så alle fettstoffer forsvinner)
8 stk eggehviter (jeg bruker alltid tempererte egg – da pisker marengsen seg best opp)
Pisk eggehvitene på høy hastighet

500 gram sukker
2 ts bakepulver
Bland sukker og bakepulver og ha litt av litt i eggehvitemassen – fortsett å piske stiv.
Den skal bli seig og fin – men pass så du ikke pisker den for lenge (da blir den for luftig og nesten kornete)

Ha i 2 stk 20 cm – 24 cm runde former, husk bakepapir og smør kantene på formen

Smør massen utover formen og lag gjerne noen rosetter rund kanten – kjempefint (da legger du kun fyll i midten på denne)

Disse skal settes inn på 225 grader – sett så ned temperaturen til 100 grader og la de stå ca 1,5 timer. De skal være litt seige inni.

Kjenn på toppen, kjennes de tørre og fine er de ferdige – la de avkjøle seg

Jeg fyller disse deilige bunnene med konditorkrem – som er nylaget vaniljekrem (du finner oppskrift her på bloggen) blandet sammen med ny pisket kremfløte. Pisk kremfløten litt soft og fluffy og så blander du dette 50/50

Pynt med bær og gjerne litt smeltet sjokolade.

Ser det godt ut?

Pavlova 3

 Og så med en liten signatur i sjokolade – super deilig 🙂

Pavlova 4

Bunnen kan gjerne lages opp noen dager før den skal serveres – så er det bare pynte og servere 🙂

Alltid bak med glede – gleder meg til å se når dere baker denne deilige kaken – del gjerne bildet på Instagram og #nettbakeren 🙂

commentscomments

  1. Hei hei. Steker du Pavlova på nederste rille i ovnen?
    På forhånd takk..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *