Home » Oppskrifter » Vaniljekrem

Vaniljekrem

image_pdfimage_print

Ingenting er så godt som nylaget, vaniljekrem – jeg bare elsker det. Og det er lekende lett, og du kan lage opp en god porsjon og ha klar i kjølen.

Vaniljekrem blogg

Nettlingen (konditorlærlingen) har nettop kokt enda mere hjemmelaget vaniljekrem, kom å bli med å bake med oss:)

– just like a bakery:)

Hjemmelaget vaniljekrem:
1 vaniljestang
2 dl + 1/2 dl H-melk
1 dl kremfløte
60 gram sukker
2 eggeplommer
2 ss maisenna

Slik koker du:

Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha 2 dl melk, vaniljestang/frø, kremfløte og sukker i en kjele, rør godt mens du varmer dette til kokepunktet. Ha  resten av melken og maisennaen i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk og maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i noen minutter mens du rører hele tiden – pass veldig godt på så det ikke brenner seg fast.

Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle. Avkjøl kremen, men husk å pakke den med plast – og slik lager du verdens beste hjemmelaget vaniljekrem.

Vaniljekrem blogg 2

Dette er nam nam:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *