Bergens beste julebrød
Bake someone happy leste jeg for en tid siden. Det bare gikk rett i hjerte på meg, det å bake noen glade, for det kan du. Jeg kaller det lykkebakst og med dette utrolig deilige og saftige julebrød vil du bare smelte alle. Det inneholder masse rosiner og litt ekstra krydderier. Og sjekk ut den stilige formen jeg har bakt det i. Har du noen gang bakt brød i slike?
Hvem vil du bake glad i dag?
Bare elsker å bake i disse kakeformene fra Cacas, og de er perfekt til å bake brød i. Du finner dem her: (klikk på link og du kommer rett til produktet) Den flotte formen heter Cascade og nå skal jeg vise deg hvor flott julebrødet blir.
- 125 gram vann
- 125 gram melk (H-melk)
- 100 gram sukker
- 100 gram smør
- 100 gram gjær
- 500 gram hvetemel
- 1 egg
- 1 ts salt
- 1 ts kardemomme
- litt muskattnøtt
- 200 gram rosiner (taes i på slutten av eltetiden)
Bruk fersk gjær, det er den blåe pakken. Varm melk og vann sammen til ca 37 grader. Fingervarmt. Vei opp alt det tørre, og ha i smør. Du trenger ikke smelte dette. Ha i egg og hell den varme væsken over.
Jeg elter hvetedeiger i ca 10-15 minutter, da får du en skikkelig smidig og deilig deig
Sjekk den STILIGE formen, dette er must have. Du finner den her: