Home » Kakebunn » Kakebunn

Kakebunn

image_pdfimage_print

Dette er min beste oppskrift på kakebunn – den blir bare så saftig, høy og alltid perfekt. Bare følg oppskriften og fremgangsmåten og du vil komme til å elske denne oppskriften. Dette er samme som vi brukte på bakeskolen

Kakebunn blogg

 

10 stk egg (de skal være tempererte – ikke rett fra kjøleskapet)
400 gram sukker
2 ss vann (temperert)
300 gram hvetemel
100 gram potetemel 

Om du ønsker kan du smake den til med revet sitronskall eller noen dråper sitron

Det skal ikke være bakepulver i denne. Bruker du tempererte egg og pisker dem godt opp hever kakebunnen seg kjempeluftig.

Egg som er tempererte (legg dem i en skål med varmt vann i 10 minutter – til de er romtempererte), piskes opp med sukker i ca 10 minutter, til massen er luftig og fin. Sett så hastigheten ned på maskinen, tilsett vann(temperert) og la den gå i 5 minutter. Da blir massen seig. Sikt det tørre. Jeg pleier å sikte på et bakepapir – og ha dette oppi massen, litt og litt, og løft det forsiktig inn med en slikkepotte.

Dette må gjøres veldig forsiktig, ikke rør – løft. Sett bakebollen litt på skå. Da beholder du luften i massen.

Hell så massen i former, jeg liker å bruke bakepapir i bunnen og så Pals formfett, eller smør med margarin etc.

Jeg vet dere kakedamer og menn elsker høye kakebunner…det gjør jeg også. Denne holder til 2 stk bunner a 24 cm, eller til flere kapsler, hvor du stryker massen ut på bakeplate.

Kakebunner steiker jeg på 170 grader midt i ovnen i ca 30 – 35 minutter. Dette kommer litt ann på ovnen din også.

Men ikke åpne døren under steikingen – jeg anbefaler at du skrur ned temperaturen dersom den blir mørk oppå, fremfor å åpne for å ligge et bakepapir over. Men dette må du nesten prøve deg litt fram på. Alle ovner er ulike. Og ikke varmluft. Jeg anbefaler vanlig over og undervarme. Lær din ovn å kjenne.

Kakebunn blogg 1

Håper dere prøver denne oppskriften – den er den beste jeg har prøvd

commentscomments

  1. Absolutt en vinner :)Jeg bruker alltid denne, også når jeg baker glutenfritt. Da erstatter jeg bare hvetemel med semper white mix.

  2. Anne sier:

    Kan denne fryses?

  3. Ingrid E sier:

    Bare lurte på om jeg kan bruke denne mengden i langpanne??

  4. Ragnhild Eliassen sier:

    Er dette oppskrift til en kakebunn?? Den så stor ut..

  5. Marita Skulstad sier:

    Hei. Jeg får alltid problem med sukkerbunnene mine, de faller alltid sammen og blir kompakte. Jeg klarer aldri å vende inn melet- det bare samler seg på bunn og blir klumpete… Hjelp!??

    • Ann christin sier:

      Det hjelper å sette bakebollen på skrå etter du har siktet inn melet. Så kan du vende inn melet.

      • Nettbakeren sier:

        Hei Ann.
        Så koselig å høre fra deg. Ja helt korrekt, og et kjempebra tips. Veldig lurt og sette den litt på skrå, da blir det lettere å sikte melet inn.
        Klem fra meg 🙂

  6. Mariann Hagen sier:

    Hei!
    Tenkte jeg skulle teste denne ser flott ut, sikkert dumt spørsmål, men kan den ene stå i formen mens den andre steker?? Faller ikke massen sammen da???

  7. Anne Asak sier:

    Tusen takk for en super oppskrift. Det ble et lett og luftig sukkerbrød og samtidig saftig. Ikke siste gang dette blir bakt.

    • Nettbakeren sier:

      Tusen takk Anne. Så koselig å høre du liker oppskriften. Blir så glad når jeg hører dere får de så fine.
      Klem fra meg

  8. edz sier:

    pisker du egg sammen med plummer?

    takk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *