Kakebunn
Dette er min beste oppskrift på kakebunn – den blir bare så saftig, høy og alltid perfekt. Bare følg oppskriften og fremgangsmåten og du vil komme til å elske denne oppskriften. Dette er samme som vi brukte på bakeskolen
10 stk egg (de skal være tempererte – ikke rett fra kjøleskapet)
400 gram sukker
2 ss vann (temperert)
300 gram hvetemel
100 gram potetemel
Om du ønsker kan du smake den til med revet sitronskall eller noen dråper sitron
Det skal ikke være bakepulver i denne. Bruker du tempererte egg og pisker dem godt opp hever kakebunnen seg kjempeluftig.
Egg som er tempererte (legg dem i en skål med varmt vann i 10 minutter – til de er romtempererte), piskes opp med sukker i ca 10 minutter, til massen er luftig og fin. Sett så hastigheten ned på maskinen, tilsett vann(temperert) og la den gå i 5 minutter. Da blir massen seig. Sikt det tørre. Jeg pleier å sikte på et bakepapir – og ha dette oppi massen, litt og litt, og løft det forsiktig inn med en slikkepotte.
Dette må gjøres veldig forsiktig, ikke rør – løft. Sett bakebollen litt på skå. Da beholder du luften i massen.
Hell så massen i former, jeg liker å bruke bakepapir i bunnen og så Pals formfett, eller smør med margarin etc.
Jeg vet dere kakedamer og menn elsker høye kakebunner…det gjør jeg også. Denne holder til 2 stk bunner a 24 cm, eller til flere kapsler, hvor du stryker massen ut på bakeplate.
Kakebunner steiker jeg på 170 grader midt i ovnen i ca 30 – 35 minutter. Dette kommer litt ann på ovnen din også.
Men ikke åpne døren under steikingen – jeg anbefaler at du skrur ned temperaturen dersom den blir mørk oppå, fremfor å åpne for å ligge et bakepapir over. Men dette må du nesten prøve deg litt fram på. Alle ovner er ulike. Og ikke varmluft. Jeg anbefaler vanlig over og undervarme. Lær din ovn å kjenne.
Håper dere prøver denne oppskriften – den er den beste jeg har prøvd
Absolutt en vinner :)Jeg bruker alltid denne, også når jeg baker glutenfritt. Da erstatter jeg bare hvetemel med semper white mix.
Kan denne fryses?
Det går fint å fryse denne bunnen
Bare lurte på om jeg kan bruke denne mengden i langpanne??
Er dette oppskrift til en kakebunn?? Den så stor ut..
Hei
Jeg deler bunnen og lager to kaker på 24/25 cm
Hei. Jeg får alltid problem med sukkerbunnene mine, de faller alltid sammen og blir kompakte. Jeg klarer aldri å vende inn melet- det bare samler seg på bunn og blir klumpete… Hjelp!??
Det hjelper å sette bakebollen på skrå etter du har siktet inn melet. Så kan du vende inn melet.
Hei Ann.
Så koselig å høre fra deg. Ja helt korrekt, og et kjempebra tips. Veldig lurt og sette den litt på skrå, da blir det lettere å sikte melet inn.
Klem fra meg 🙂
Hei!
Tenkte jeg skulle teste denne ser flott ut, sikkert dumt spørsmål, men kan den ene stå i formen mens den andre steker?? Faller ikke massen sammen da???
..test
Tusen takk for en super oppskrift. Det ble et lett og luftig sukkerbrød og samtidig saftig. Ikke siste gang dette blir bakt.
Tusen takk Anne. Så koselig å høre du liker oppskriften. Blir så glad når jeg hører dere får de så fine.
Klem fra meg
pisker du egg sammen med plummer?
takk
Heisann.
Ja piske hele egg sammen.
Veldig god oppskrift.