Home » Kakebunn » Kakebunn uten egg

Kakebunn uten egg

image_pdfimage_print

Jeg fikk spørsmål fra en av mine fantastiske lesere om jeg hadde en oppskrift på kakebunn uten egg – da de hadde eggalergi i familien. Jeg begynte å søke litt da jeg ikke hadde oppskrift på dette selv, kom det inn flere spørsmål og neste var, at den må være melkefri også….

Mitt søk kom til en oppskrift hos matoppskrift.no – jeg vet ikke om dette er oppskriftens opphav med nå deler jeg den videre og håper dere deler den videre 🙂

Kakebunn uten egg

 

Jeg satte i gang å bake denne oppskriften, jeg doblet den da jeg også liker ekstra høye kakebunner og hadde den i en 28 cm form. Og den ble kjempebra. Myk og saftig og perfekt som kakebunn for alle med allergi. Denne kan også lages glutenfri og dia – det kan de aller fleste oppskrifter. Bare følg meg davel så skal jeg vise dere hvordan.
Jeg gjengir nå orginaloppskriften (jeg laget den med vann og laktosefri melange)

Du trenger av råvarer:
250 gram sukker
250 gram hvetemel
2 ss potetmel
0,5 ts salt
3 ts bakepulver
75 gram smør
2 dl melk
0,5 stk sitron (bruk saften og fin rasp litt skall – det gir en veldig god smak)
 
Slik baker du denne kakebunnen:
Bland sukker og de 2 melsortene (hvetemel og potetmel), salt og bakepulver. Smelt smøret, hell melk, sitronsaft og finreven sitronskall i en bolle og ha resten oppi – bland og ferdig 🙂
Fyll deigen i en springform 22 – 24 cm  og bakes i ca 30 minutter ved 175 grader (min måtte stå i 45 minutter men det var fordi deg dobler oppskriften i en form)
Håper dere liker og deler – og om noen av dere baker denne glutenfri og dia, gi meg en lyd 🙂 Vil gjerne se og vise andre

Kakebunn med bånd
 

Kakebunn bunnen

commentscomments

 1. Bente sier:

  Det var kjekt med ei oppskrift på bunn uten egg. Kjempebra

 2. Tanten sier:

  Jag har en i familjen som jag brukar hjälpa med hembakat, problemet är att hon tål INTE ägg, mjölk, soja, nötter, baljväxter! Det handlar om allergi, så man FÅR BARA INTE fuska!!!
  Jag har flera gånger bakat tårta liknande den du bjuder på här fast med havremjölk och potatismjöl, och det blev kanon! Man kan också byta ut möjlkprodukter mot Ramlösa (bubbelvatten), kolsyran/bubblorna i vattnet gör kakan luftig och fin!

 3. Bente Hvidsten sier:

  Så bra at du prøver ut kaker uten egg osv ,blir nok en fin blogg å følge dette.Gleder meg til fortsettelsen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *