Home » Grove brød » Lavinobrød

Lavinobrød

image_pdfimage_print

Det kommer så masse nytt innen baking. Jeg husker godt da jeg var konditor lærling, vel da var det mest brødformer og spiselige bilder var det ingen som hadde hørt om. Godt at ting forandrer seg. Har dere sett alle de nyhetene som er kommet hos Cacas? Endelig er helgen her og jeg har bakt det ultimate weekend brødet, formet som en flaske. Noe så cult dere, disse formene var knall gøy å bake i, og jeg baker grovt brød formet som en vinflaske.

Vinoelcacas 056 blogg

Har du prøvd å bake brød i det som vi kaller kakeformer? Det er kjempe moro og SÅ lett. I dag baker jeg Vino el Cacas, og jeg har på spiselige bilder. Perfekt til helgen, når du vi overraske noe, til et bryllup eller som en kjempe overraskelse på oste kvelden. Jeg skal ihvertfall overraske noe i kveld……….og jeg gleder meg til reaksjonen når jeg dukker opp med et slikt brød.

De flotte spiselige bildene kommer fra Bente Irene Soltveit, dere kjenner henne fra Hele norges kaker, en flott kakeside på Facebook, inn å lik og bli med. Det er i skrivende stund over 12.000 medlemmer. Hun skriver ut fantastisk flotte bilder som dere ser på bildene her. Og ja de kan brukes på alle typer brød, de kan steikes på brødet. Perfekt om du vil ha ditt favoritt bilde, logo eller tekst på brødet.

Vinoelcacas 059 bloggen 2

Cacas har fått inn masse NYHETER i nettbutikken, og denne formen ligger HER : (klikk på link og du kommer rett til formen)

Viste dere at i Bergen har vi en restaurant som heter Brød og Vin? Er så deilig mat der, ta turen innom neste gang du besøker min vakre by. Brød er  jo det perfekte tilbehøret til vin, og formet som en vinflaske blir dette stas og servere.

Kjøp inn masse deilige oster og friste dine venner…..

Vinobrød (blir 1 brød som passert perfekt i denne formen)

  • 500 gram fibra mel (fullkornhvetemel 100% grovt)
  • 50 gram melange margarin
  • 50 gram fersk gjær
  • 10 gram salt
  • 350 gram vann (37 grader)
  • 50 gram solsikkefrø
  • 50 gram linfrø

Steikes midt i oven på 180 grader i ca 35 minutter. Steikes 10 minutter uten form for ekstra sprø og deilig skorpe.

Fibra består av hele hvetekorn som er malt til ekstra fint mel. Det er ypperlig til å bake med, har en veldig god bakeegenskap.

Bruk alltid fersk gjær når du baker, det er den blå pakken som ligger i kjøledisken og bare venter på deig…..

Vinoelcacas 012 fibra

Jeg baker disse brødene med melange margarin som dere vet, det har en så god bakeevne og det merker dere fort. Salt er med på å gi brødet smak, holdbarhet og ikke minst farge under steiking.

Alle mine gode oppskriften kommer i gram, det er så enkelt å bruke og veie opp. Du må skaffe deg en digitalvekt og jeg har funnet min favoritt og den finner du HER: (klikk på link og du kommer rett til produktet) Bare digger denne digital vekten!

Tips noen om min blogg og si du ønsker deg en slik vekt fra Cacas.no

Vinoelcacas 007 genial

Fremgangsmåte:

Når jeg baker brød veier jeg opp alt, og har dette oppi en bakebolle. Jeg bruker fersk gjær og den legger du bare i et hjørne, og har salt i et annet hjørne. Da disse aldri skal ha direkte kontakt med hverandre over tid. Gjæren koser seg MAX ved en temperatur på 37 grader, varm vannet til fingervarmt. Hell dette over og starte maskinen din, eller bruk en tresleiv om du elter for hånd.

Du trenger ikke smelte margarin, jeg deler det litt opp og har i med alt det andre. Veldig enkelt. Slik baker jeg alle deiger, og nå skal jeg vise deg hemmeligheten til disse deilige brødene.

La deigen elte seg i ca 10 – 15 minutter, grove deiger trenger litt ekstra tid. Den skal være smidig og kjennes glatt og litt klissete. Blir den tørr, må du ha litt mer væske i. Dekk den godt til etter elting og la den stå et lunt sted og heve i ca 45 minutter.

Nå for gjæren utvikle seg, masse smak og aroma og brødet for bedre holdbarhet.

Jeg anbefaler at alle former smøres slik at brød og kaker kommer lettere ut. Det er så kjedelig om det henger. Jeg anbefaler denne formfett sprayen fra Pals, den er helt fantastisk. Alt løsner og den er utrolig drøy å bruke. Du kan ellers pensle med litt olje, smør eller margarin.

Vinoelcacas 028

Oppskriften er tilpasset denne formen fra Cacas. Jeg knar først deigen litt, til en rund kule, lar den ligge i 10 minutter. Da blir den mye bedre å jobbe med, så presser jeg den flat og ruller den sammen til et avlangt brød. Lag tuten litt smalere slik at den passer formen slik du ser på bilde.

Vinoelcacas 022 bloggen 3

Dekk formen godt til med plast, bruk kling film så den ikke tørker ut. La den heve til den nesten kommer opp til kanten. For å få den flat under legger jeg et bakepapir over og snur den på en steikeplate. Må gjøres forsiktig. Da er den klar til å gå inn i ovnen, da hever den seg litt til og fyller hele formen slik at det flotte mønsteret kommer fram.

Jeg steiker alltid brød midt i ovnen, over og under varme. Sett inn på 250 grader, skru ned til 180 grader og steik i ca 35 minutter. De 10 siste minuttene av steikingen tar jeg av formen. Da får den litt ekstra farge og en deilig skorpe.

Akkurat slik et lavinobrød skal ha. Knasende sprø på utsiden og myk og deilig inni

Det spiselige bildet klipper du til, inn i fryseren i 30 sekunder. Da er det lett å ta av. Du kan pensle er tynt lag med vann, så legger du på bildet. Da henger bildet perfekt på. Se så stilig det ble da.

Det flotte strømpebåndet er fra Søtesaker her i Bergen, det er jo helt genialt til brød. Mine venner bare lo av meg når jeg sa jeg skulle bruke det på brødet mitt. Du finner det HER: (klikk på link og du kommer rett til produktet)

Lavinobrod 015 bryllup

 Wine may not solve your problems but neither will water or milk

Vinoelcacas 108

Vinoelcacas 060 helg

Dagens lille gullkorn til deg

Ordtak 1

 

Jeg anbefaler at du vaker slike former for hånd, og ikke i oppvaskmaskin. De er veldig lett å vaske med litt vann og såpe.

Del gjerne bloggen min, og spre min bakeglede. Nå gleder jeg meg til å se dere bake i denne formen. Og du kan jo lage andre typer flasker med denne supre formen fra Cacas.

Følg meg på Instagram, Facebook og Snapchat, bare til å legge til Nettbakeren.

God helg fra Terje i vakre Bergen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *