Home » Marmorkake » Marmorkake/Tigerkake

Marmorkake/Tigerkake

image_pdfimage_print

Jeg elsker å bake formkaker, og både min mamma og bestemor bakte masse av denne kaken – og jeg vil gjerne fortsette.

Tigerkake med logo

Den er saftig og kjempegod, med en lys deig og en mørk deig med kakao – blandet sammen til et stilig tiger mønster som en av mine lesere kalte den – Tiger kake. Og så glaserer jeg den med en nydelig sjokoladeglasur.

Dette er yummi! Denne er veldig lett å lage – steikes i brødformer eller rund form.

Du trenger:
150 gram sukker
150 gram smør
3 egg
150 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Rør sukker og smør hvitt – la dette gå i ca 10 minutter til en fluffy og flott masse. Bruk tempererte egg, vei opp hvetemel, bakepulver og vaniljesukker – og sikt dette. Jeg pleier å sikte rett på et bakepapir, da er det bare å løfte papiret med begge hender og heller rett i bollen – enkelt.

Nå er det masse luft i massen og den vil vi beholde. Ned med hastigheten på eltemaskinen og rør inn vekselvis egg og melblandingen – dette tar max 2 minutter. Da er massen ferdig. Del den i 2 boller og ha litt kakao i den ene – ca 3 ss kakao, smak deg til.

Jeg synes denne er best å steike i en brødform – smør den godt, gjerne bakepapir i bunnen og ha i den lyse deigen. Så har du den mørke deigen over og blander den lys og mørke med en gaffel. Da får du et flott mønster – tigermønsteret.

Steikes ved 175 grader i ca 30 minutter – sjekk gjerne med en trepinne om det ikke er noe deig på er den ferdig – la den avkjøles litt før du heller over glasuren.

 Nå skal vi lage en fantastisk sjokoladesaus – hjemmelaget sjokoladeglasur med ekte belgisk sjokolade.

Den finner du her: http://www.cacas.no/Produkt/100018 dette er callebaut sin nydelige sjokolade. Flere spør meg om man kan bruke vanlig sjokolade/kokesjokolade – det blir ikke det samme. Jeg vil gjerne at dere skal få det beste resultatet og det får dere ved å kjøpe denne sjokoladen via Cacas. Har dere Pals der dere bor, kan dere kjøpe der også – noe større forpakninger.

Tiger kake 1

Du trenger:
200 gram callebaut sjokolade
150 gram fløte
50 gram sukker

Varm opp fløten og sukkeret, hell det over sjokoladen og rør – til nydelig glasur. Nå er den litt flytende så vent ca 30 minutter før du heller den over kaken. Et lite konditortips er å piske den opp – med noen dråper kald fløte. Da blir den enda blankere og holder seg slik. Bare prøv så skal dere få se.

Tigerkake 2

Denne kaken sammen med glasuren er bare så yummi. En av mine favorittkaker. Håper dere liker

 

commentscomments

  1. Bente sier:

    Marmorkake er bare så godt, og jeg las på en kjent kakebloigg att det er den nye festkaka.
    Jeg har av og til appelsin i den lyse røra og det blir knallgodt

  2. Gunn E. Paulsen sier:

    Så spennende med appelsin i 🙂 Hvor mye? Bare appelsinsaften? Eller?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *