Snickerskake/Ritzkake
I dag baker jeg snickerskake og du vil elske denne – den smaker bare så fantastisk og er skikkelig seig, med sprø topp og bløt sjokoladekrem – ren bakelykke.
Jeg anbefaler den belgiske sjokoladen Callebaut – den er bare helt nydelig i smak og den kan du kjøpe på www.cacas.no – du finner den her: http://www.cacas.no/Produkt/100018 – dette er min favoritt og min hemmelighet til nydelig sjokoladekrem.
Et lurt tips er å vaske bakebollen først med litt sitron/eddik for da fjerner du alle fettstoffer og får perfekt marrengs.
Du trenger:
12 stk eggehviter (bruk alltid tempererte egg)
500 gram sukker
Dette pisker du til tykk og seig marengs (sett først på høy hastighet – så til litt lavere)
2 pk ritzkjeks (knus disse først opp)
300 salte peanøtter (ta vare på 100 gram til dekor på kaken)
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
500 gram sukker
Dette løfter/vender du inn i marengsen og blander til alt er godt blandet. Ha i 3 runde 24 former (da blir de høye og flotte)
Steikes i ca 25 minutter på 180 grader – sjekk de etter 20 minutter, de skal være seige og litt våte inne – da blir de best
Det beste er å smøre sjokoladekremen/toppingen på kaken mens den enda er lunken – da smaker den aller best synes jeg.
Du trenger ti sjokolade kremen/toppingen:
400 gram Callebaut sjokolade
250 gram smør
12 eggeplommer
250 gram melis
Smelt smøret og ha i sjokoladen – bland til helt smeltet.
Pisk eggedosis av eggeplommer og melis.
Bland alt sammen til en deilig seig sjokolade glasur og ha på kaken – strø på med resten av peanøttene og NYT.
Bake med glede og nyt dagen med denne yummi snickerskaken og del gjerne oppskriften. Klem Terje
Den der var bare så utrolig lekker. Gratulerer med flott blogg
Den ser aldeles nydelig ut! Gleder meg til å teste denne oppskriften med kaffen vår!
🙂
Da fant jeg den riktige bloggen din:) He He. Den er jo så innmari fin. Den aprikose fargen på skriften o.l var veldig delikat. Jeg skal lage denne kaka så fort jeg får besøk:) den ser så delikat og deilig ut:) halve slekta er på slanking nå så jeg sliter litt med å få spist opp det som blir bakt:) lykke til videre med denne flotte bloggen:)