Home » Oppskrifter » Snickerskake/Ritzkake

Snickerskake/Ritzkake

image_pdfimage_print

I dag baker jeg snickerskake og du vil elske denne – den smaker bare så fantastisk og er skikkelig seig, med sprø topp og bløt sjokoladekrem – ren bakelykke.

Snickerskake blogg 1

Jeg anbefaler den belgiske sjokoladen Callebaut – den er bare helt nydelig i smak og den kan du kjøpe på www.cacas.no – du finner den her: http://www.cacas.no/Produkt/100018 – dette er min favoritt og min hemmelighet til nydelig sjokoladekrem.

Et lurt tips er å vaske bakebollen først med litt sitron/eddik for da fjerner du alle fettstoffer og får perfekt marrengs.

Du trenger:
12 stk eggehviter (bruk alltid tempererte egg)
500 gram sukker

Dette pisker du til tykk og seig marengs (sett først på høy hastighet – så til litt lavere)

2 pk ritzkjeks (knus disse først opp)
300  salte peanøtter (ta vare på 100 gram til dekor på kaken)
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
500 gram sukker

Dette løfter/vender du inn i marengsen og blander til alt er godt blandet. Ha i 3 runde 24 former (da blir de høye og flotte)

Steikes i ca 25 minutter på 180 grader – sjekk de etter 20 minutter, de skal være seige og litt våte inne – da blir de best

Det beste er å smøre sjokoladekremen/toppingen på kaken mens den enda er lunken – da smaker den aller best synes jeg.

Ritz kaken Nettbakeren 1

Du trenger ti sjokolade kremen/toppingen:
400 gram Callebaut sjokolade
250 gram smør
12 eggeplommer
250 gram melis

Smelt smøret og ha i sjokoladen – bland til helt smeltet.

Pisk eggedosis av eggeplommer og melis.

Bland alt sammen til en deilig seig sjokolade glasur og ha på kaken – strø på med resten av peanøttene og NYT.

Snickerskake blogg 3

Bake med glede og nyt dagen med denne yummi snickerskaken og del gjerne oppskriften. Klem Terje

commentscomments

  1. Bente sier:

    Den der var bare så utrolig lekker. Gratulerer med flott blogg

  2. Den ser aldeles nydelig ut! Gleder meg til å teste denne oppskriften med kaffen vår!
    🙂

  3. Helene (helenemor123) sier:

    Da fant jeg den riktige bloggen din:) He He. Den er jo så innmari fin. Den aprikose fargen på skriften o.l var veldig delikat. Jeg skal lage denne kaka så fort jeg får besøk:) den ser så delikat og deilig ut:) halve slekta er på slanking nå så jeg sliter litt med å få spist opp det som blir bakt:) lykke til videre med denne flotte bloggen:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *