Home » Festkake » Sukkerbrød by Nettbakeren

Sukkerbrød by Nettbakeren

image_pdfimage_print

Jeg måtte jo bruke det orginalet bilde fra første gang jeg lanserte oppskriften på mitt supergode sukkerbrød/kakebunn som er både elsket og hatet. Hehe. Ja mest elsket da, for dere alle får det så bra til. Jeg får daglig tilbake meldinger på denne FANTASTISKE oppskriften. Og jeg har aldri lagt skjul på at den kommer fra min skole og min flinke lærer Ingebjørg. I dag deler jeg den på nytt med litt linker og nye tips. En stor takk til alle dere som deler denne og alle mine oppskrifter. You rock my world.

Bakemag sukkerbrød

Det var på bakeskolen jeg første gang bakte denne, og for å si det slik, jeg ble forelsket. Dette er min favoritt oppskrift og jeg vet det blir din også. Den lykkes alle med, men jeg har også lest, og jeg måtte le litt…..

«Er det noen som har en oppskrift på kakebunn som er god? Jeg kan ikke bruke Nettbakeren sin da den blir alt for høy»

Og flere kake bloggere har også lagt ut denne oppskriften, veldig kjekt dere deler. Tusen takk jenter.

Hannes kaker (klikk på link for å komme til bloggen)

Heart4cakes (klikk på link for å komme til bloggen)

Lilliansverden (klikk på link for å komme til bloggen)

Mammasbakeri (klikk på link for å komme til bloggen)

Hverdagskos (klikk på link for å komme til bloggen)

Passion4baking, Manuela Kjeilen, norges største kakeblogger elsket denne oppskriften og har tatt den med i sin bakebok «Manuelas romantiske drøm» Du kan se bilder og tekst i hennes bok der hun viser mange typer kaker med min  fantastisk gode oppskrift.

Og dette er bare noen av dem, det finnes hundrevis av bilder på nett, se gjerne på Instagram og bruk hashtagg #nettbakeren neste gang du tester ut denne oppskriften som alle snakker om. Om ikke du har prøvd den. Bak og så hører jeg fra deg.

Sukkerbrød by Terje Skaar (oppskriften er til 1 rund form a 24 cm)

  • 5 egg (temperert)
  • 200 gram sukker
  • 1 ss vann
  • 150 gram hvetemel
  • 50 gram potetmel

Og det var det, ingen bakepulver i denne. Eggene gjør at denne vil heve seg luftig og høy. Og viste du at det er mye lettere å misslykkes med et sukkerbrød om du har bakepulver i? Jeg vet du får dette til. #lykkebakst #perfektsukkerbrød

Et tips jeg fikk av fineste Bente fra Hele norges kaker (inn å like siden på facebook) var å raspe litt sitronskall i den. Gir en herlig, frisk smak. Kjempetips vennen. Du er jo vår alles bakevenn. Vi er så takknemlig for alt du svarer på og dine beste tips. Du er unik Bente. Hun levere også spiselige bilder.

#nettbakeren #sukkerbrød #kakebunn #nr1oppskrift #branok #byterjeskaar

Men hva er viktig for å lykkes med denne? Jeg bruker alltid rom tempererte egg. Altså egg som har fått stått ute, om du tar eggene rett fra kjølen må du ha dem i en skål med varmt vann først, da blir de perfekt temperert og du vil få et kjempebra resultat. Dette gjelder til all baking av kaker. Du for et mye større volum av tempererte egg. Mine egg står alltid ute uansett da jeg baker så masse nå til min kommende bakebok «jeg elsker deig – fra brød til kaker»

Jeg bare elsker denne eggekartongen. Jeg blir bare glad av å åpne den. Aner ikke hvorfor, but is staying in my heart.

Sukkerbrod by Terje 026

Nettbakeren garanterer bedre bakeresultat med rom tempererte egg

Egg og sukker piskes godt opp, til en herlig eggedosis. Den bør gå i minst 10 minutter, da får du pisket inn masse luft. Det liker vi.

Så skal vannet i, skru ned litt på hastigheten og ha i 1 ss med lunket vann. La den gå noen minutter til massen blir seig og fin.

Melet og potetmel må siktes, jeg pleier å sikte dette over et bakepapir. Det tørre skal vendes inn i massen, altså ikke røres eller vispes, da mister du mye av luften du nettopp har brukt 15 min på å piske opp. Jeg bruker en slikkepotte og så vender/løfter jeg det forsiktig inn til alt er godt blandet. Du finner de fineste og beste slikkepotter her: (klikk på link så kommer du til produktet)

Sukkerbrod by Terje 027

 

Sukkerbrod by Terje 043

 Melet skal siktes inn for hånd, du skal ikke gjøre dette med maskin da du kan miste mye luft

Sukkerbrod by Terje 073

Sukkerbrod by Terje 060

Har du husket å sette på ovnen? Kakebunner og andre kaker skal alltid inn i for varmet ovn. Jeg setter min hybelkomfyr på 170 grader, og du må ikke åpne ovnen før det er godt ca 30 minutter. Gjør du dette kan den falle sammen.

Da er den klar til å gå i en godt sprayet form, gjerne med bakepapir i bunnen.

Og etter ca 35 minutter kommer den herligste og saftigste kakebunnen ut.

Sukkerbrod by Terje 074

Sukkerbrod by Terje 078

Bakemag sukkerbrød

Jeg fikk også publisert min oppskrift i magasinet fra Bake, bare så trist å lese at det er nå over for dette bladet. Var en stor ære å få være med i dette. Tusen takk Bake og til deg Ellen, redaktør i BAKE.

Bakemagasient kake 001 rette farger kake

Blir bare så glad av de flotte kakebunnene dere lager. Dere er så flinke og veldig kjekt for meg å se. Tagg meg gjerne på Instagram når du baker sukkerbrød by Terje Skaar, for jeg vil gjerne se enda mere. Add Nettbakeren på Snapchat.

Og husk å ta turen innom mine favorittbutikker som Cacas som har sin hovedbutikk i Oslo, men også et stort utsalg her i Bergen på Wallendahl som ligger i Strandgaten. Der må du ta turen innom. Klikk her for å komme til nettbutikken.

Og så er vi så heldig her i vakre Bergen å ha Søtesaker, I love that store.

Vis meg ditt SUKKERBRØD/KAKEBUNN. Klem fra Terje i vakre Bergen.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *